Juf Saskia genomineerd: "onwijze eer"

LELYSTAD
Saskia Klok van Dalton Basisschool de Meander in Lelystad is één van de finalisten in de verkiezing Leraren van het Jaar.

In de derde ronde heeft de jury per categorie 3 finalisten geselecteerd. De categoriëen zijn speciaal onderwijs, basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Juf Saskia werkt in het basisonderwijs en staat al twaalf jaar met veel plezier voor de klas. 

"Onwijze eer"
De lerares vindt het een 'onwijze eer' dat ze is genomineerd. Haar nominatie was een complete verrassing. Ze werd zonder haar medeweten opgegeven door de directeur en ouders van (oud)leerlingen.

Leren rekenen met koekjes
Saskia is niet wars van een eigenzinnige aanpak. Zo legt ze rekenen het liefst uit met behulp van eten en laat ze haar leerlingen hun eigen lessen ontwerpen. Ook geeft ze levenslessen waarin ze aandacht besteedt aan levensverhalen. Zo leren de leerlingen hoe ze met tegenslagen en dromen om kunnen gaan.

Liefde voor het kind
De lerares vindt dat de liefde voor het kind in het onderwijs centraal moet staan. Ze heeft goede herinneringen aan haar eigen schooltijd en wil dat ook meegeven. Ze probeert de lessen zo leuk mogelijk te brengen, zodat de lesstof zo goed mogelijk blijft hangen. "School moet wel leuk zijn".

Op 7 oktober wordt bekendgemaakt of Saskia zich Leraar van het Jaar mag noemen. Ook Christa Rietberg van de Aventurijn in Almere maakt kans op de titel. Zij is genomineerd in de categorie speciaal onderwijs.

 

reacties (4)

 • Lirling van juf Saskia

   

  Ze is de beste juf Ik hoop dat ze wint (dat wil ze zelf niet) ze is ook blij met de derde plaats Juf je kunt het

  reageer
 • johan10

   

  Succes!

  reageer
 • Peter

   

  Als iemand het verdiend is het juf saskia!

  reageer
 • Eddy

   

  Er zijn dus nog leraren die hun vak wel leuk vinden :)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert