Jachthoornkorps gehuldigd na gouden medaille

URK
Het jachthoornkorps van Showband Urk is zaterdagmiddag gehuldigd door burgemeester Pieter van Maaren. Onder grote belangstelling gaven de muzikanten op het haventerrein van Urk een optreden. Niet alleen het jachthoornkorps, maar ook het jeugd- en het kidskorps van de showband traden op.

Het jachthoornkorps deed eind juli mee aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar ze goud wonnen. Dit evenement wordt eens in de vier jaar gehouden en het was pas de eerste keer dat de band van Urk mee deed.

Reden genoeg voor de gemeente Urk om hen in het zonnetje te zetten. Dat deden ze ook door een cheque van 500 euro uit te reiken voor nieuw materiaal. Al spelend ging het korps vanaf de haven naar het gemeentehuis. 


reacties (2)

 • Jan

   

  Goud op het WMC is echt bijzonder. Dat haal je alleen met bijzonder goed spel, Peter... Maar gemeente Urk... Wauw, wel 500 euro... Dat is maar net genoeg voor een paar muziekstukken of uniformen.

  reageer
 • Peter

   

  Zorg eens voor een ander deuntje dan altijd maar datzelfde gepingel en gebom op die trom. Zit helemaal geen melodie in deze fanfare. De jostieband doet het zelfs nog beter

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert