Plan voor kinderspeelbad in Woldpark

LELYSTAD
Een kinderspeelbad voor peuters en kleuters in het Woldpark in Lelystad. Dat wil het raadslid van de Inwonerspartij, Bart Visscher. Uitgesmeerd over twintig jaar bedragen de jaarlijkse exploitatiekosten 25.000 euro. Dinsdagavond bespreekt de gemeenteraad het initiatiefvoorstel van Visscher voor de eerste keer.

Sociale binding
Visscher gelooft dat een dergelijke voorziening bijdraagt aan de sociale binding en trots. Alle inwoners zouden ongeacht afkomst en achtergrond van mei tot en met september met hun jonge kinderen veilig moeten kunnen zwemmen en recreëren.

Laag inkomen
Het raadslid benadrukt dat een aanzienlijk deel van de Lelystadse bevolking een laag inkomen heeft. Vakantie of een dagje uit is voor deze groep geen vanzelfsprekendheid. Daardoor zijn er volgens Visscher (te) weinig mogelijkheden voor kinderen om op jonge leeftijd vertrouwd te raken met water.

Schouders eronder
Wijkraad Boswijk, het Werkbedrijf en vrijwilligers zijn, zegt Visscher, bereid de schouders onder het project te zetten. De IPL'er is ervan overtuigd dat zijn initiatief bijdraagt aan 'Lelykracht', dat activiteiten organiseert die het wij-gevoel moeten bevorderen.

Het college van burgemeester en wethouders adviseert de raad het voorstel van Bart Visscher niet te steunen. Dit omdat het te duur zou zijn en niet voldoende uitgewerkt. 

reacties (14)

 • haha, hopelijk met een hoge hek omheen, anders springen alle honden die daar los lopen erin ...

  reageer
 • Henk

   

  Hahaha in welke tijd leeft deze man. In het woldpark een gratis bad?? Dan kan de politie ene permanente post in gaan richten daar voor alle aso ouders die ook mee komen en gratis willen meeliften. Gedoemd te mislukken maar we zullen de naam van deze politicus onthouden. Als het over 10 jaar compleet mislukt is zullen we hem nog een noemen als grondlegger van dit plan.

  reageer
 • Rinus

   

  waarom gelijk zo negatief? in het Amsterdamse bos is dit al jaren een succes kinderen groot en klein kunnen er heerlijk spelen terwijl ouders met elkaar kunnen kletsen en toch hun kroost in het oog kunnen houden.

 • Ester

   

  Leuk voor peuters en kleuters. Maar wordt er ook eens gedacht aande doelgroep pubers. Er is in Lelystad niets te doen voor hen, waardoor ze dan maar op bankjes of onder bruggen gaan vervelen. En ook onder die doelgroep zijn veel kinderen die nooit op vakantie gaan vanwege de financiële situatie van de ouders.

  reageer
 • Jan

   

  Mettweeagenten

  reageer
 • Jacky

   

  Alleen voor peuters en kleuters.... Waar blijven de rest van de kinderen???? Gewoon een buitenbad zoals vroeger!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • karin

   

  steek dat geldliever in een buitenbad voor jong en oud....iedereen blij!!

  reageer
 • Inwoner

   

  En welk plezier hadden de kleintjes bij de oude fontein achter het hotel in de Gordiaan? Handhaven wanneer nodig om dingen voor anderen niet kapot te laten maken. En we zetten toch in op watersport.... of toch liever weer een Dutch Matchcup college?

  reageer
 • Ikke

   

  Hoe willen ze dit handhaven. Dit trekt niet alleen peuters en kleuters, maar ook grote jeugd. Daar ontkom je niet aan. Hebben ze daar al eens aan gedacht?

  reageer
 • Barbara

   

  Onvoldoende uitgewerkt plan dat al een jaar de aandacht heeft van de partij? Hoe kan dat nou? Natuurlijk staan er weer een paar mensen te juichen, maar in een openbaar toegankelijk bad zal de oudere jeugd uit de buurt niet wegblijven en het exclusieve dat juist voor die hele kleintjes was bedoeld niet veiliger maken. "Sociale binding en trots" dat moet nog eens duidelijk uitgelegd worden als een gemeente van alles uitbesteed wat het bindingsgevoel van de graag hier werkenden Lelystedelingen teniet doet.

  reageer
 • Stevie

   

  Wat een onzin, Sociale binding en trots bewekstellig je door buurtbewoners te laten participeren, en wat heeft dat te maken met het bindingsgevoel van de werkenden Lelystadelingen ? Als Cornelis Lely alleen had geluisterd naar de negatievelingen op dit forum had de polder nooit bestaan.

 • Ikke

   

  Super idee! Kijk naar het groot kinderbad in het Amsterdamse bos, super leuk. Nu lelystad nog.

  reageer
 • han

   

  Mooi initiatief, maar hopelijk wel s,avonds en s,nacht controle, daar bij de scholen (de Driemaster en peuterschool) nu al veel overlast is van hangjongeren en drugshandel.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Jammer dat het niet haalbaar is in deze gemeente...vooral voor de doelgroep JEUGD een gemis.

  reageer
 • Cynthia

   

  Ontzettend leuk idee! Hopelijk wordt het plan gesteund!

  reageer
 • Vanessa1978

   

  Wat een onwijs mooi initiatief. Supporten graag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert