Bietencampagne begonnen

EMMELOORD
De bietencampagne is weer begonnen.Tot eind januari rijden vrachtwagens af en aan met suikerbieten naar de suikerfabrieken in Groningen en Dinteloord (West-Brabant)

Omdat het suikerquotum afloopt, zijn er extra bieten gezaaid. 

De Suikerunie verwacht een goede opbrengst per hectare, misschien wel een record. 

reacties (3)

 • Johan

   

  Wat een gezeur weer over vieze/gladde wegen, dat kun je verwachten in een landbouwgebied net als sneeuw in de wintersportgebieden! U BENT IN DE POLDER!!!!!

  reageer
 • HM

   

  Dat wordt dus weer extra gevaarlijk op de wegen. De vrachtwagens zijn breed en rijden alsof de polder hun privé bezit is. Ze verliezen vaak veel modder waardoor de wegen spekglad kunnen zijn. Vreemd genoeg moet je dat als privé persoon echt niet doen, want dan ben je strafbaar en aansprakelijk. Maar als landbouwer heb je een soort carte blanche. Heel goed uitkijken dus!

  reageer
 • Karel

   

  Als je echt zoveel problemen hebt met wat de landbouw doet, word het tijd dat je gaat verhuizen. Door deze boeren heb jij eten op je bord. Daar kun je als privé persoon wel eens dankbaar voor zijn richting deze boeren. Als je auto niet vies mag worden , pak de bus of fiets.

 • Rudi

   

  Klopt helemaal. In oogsttijd zijn de wegen het privébezit van boeren en loonwerkers. Dat heeft u goed begrepen. Dat is niks nieuws en de meeste mensen weten dat ook. Misschien had u zich er even in moeten verdiepen voordat u hier ging wonen. De polders zijn namelijk speciaal aangelegd voor de landbouw. Boeren doen hun uiterste best de wegen schoon te houden. Dat u iets vaker uw auto zult moeten wassen zal u zich bij neer moeten leggen.

 • JanB

   

  De vrachtwagens zijn net zo breed als andere vrachtwagens dus dat levert geen extra gevaar op. Dat zij rijden alsof de polder hun privé bezit is is je reinste kolder!! Laat staan dat zij veel modder verliezen. En wat hebben de landbouwers te maken met de vrachtwagens als ik vragen mag? U scheert ze in uw reactie voor het gemak over één kam, maar het transport vanaf het land naar de laadplaats van de bieten is de verantwoordelijkheid van de landbouwer, het transport van de laadplaats naar de fabriek wordt gedaan (in Flevoland) Post & Haveman in opdracht van de Suikerunie. Probeert u zichzelf eens te verdiepen in de materie alvorens u reageert en pas uw rijstijl a.u.b. aan aan de omstandigheden in de komende maanden.

 • Piet

   

  De polder is ooit gemaakt als agrarisch gebied . Dus dan heb je af en toe wat modder. En als je er last van hebt dan ga je maar in de randstad wonen .

 • RpV

   

  Ze doen niet of de polder van hun is als je zelf een beetje logisch nadenkt ga je niet met een gewicht van totaal 50 ton een stukje de berm in, dan weet je zeker als automobilist dat je er de aankomende uren niet langs kan omdat er dan een kraan aan te pas moet komen. Mensen hebben geen enkel respect of idee hoe een vrachtwagen rijdt manouvreert of wat je als chauffeur ziet, Nou ik ben uitgeslapen vanavond mooi bietjes rijden.

 • jan

   

  De vrachtwagens komen niet op t land dus modder is het niet post en haveman heeft t altijd keurig in orde

 • Willemsen

   

  Oei dat wordt weer oppassen als je rijdt op de weggetjes langs die boerderijen. Het is dan vaak spekglad door de nat geworden klei, die van onder de tractorwielen komt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert