50 jaar Meerpaal: De Meerpaal moest in de weg staan

DRONTEN
Omroep Flevoland besteedt deze hele week aandacht aan het 50-jarige bestaan van de Meerpaal in Dronten. Komende zaterdag zendt Omroep Flevoland om 16:00 uur een special uit over het bijzondere gebouw.

“Zo'n centraal gebouw, dat moet je in de weg zetten. Daar moet je tegenaan rijden”. Dat vond de architect van De Meerpaal, Frank van Klingeren.

En dus kreeg Dronten vijftig jaar geleden midden in het centrum een groot en vooral markant gebouw. “Gebouwd naar voorbeeld van een Griekse agora, een centraal plein waar van alles gebeurde”, aldus Frits Tellegen, die als directeur stedenbouw van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders betrokken was bij de totstandkoming van De Meerpaal.

“De verdienste van Van Klingeren is dat hij een goedkoop dak ontwierp.” Daarmee werd ook in ons koude en natte klimaat zo'n veel gebruikt centraal plein mogelijk. 

reacties (3)

 • Gert

   

  Prachtig!

  reageer
 • Tis wa

   

  De Meerpaal kost ALLEEN maar geld Het is 3x niks, voorheen was er veel meer bedrijvigheid erin. Kijk wat het heeft gekost in deze 50 jaar. Moet je daar als inwoner van Dronten trots zijn op z'n gebouw?? Nou ikke niet.

  reageer
 • Frank

   

  Mooi allemaal. Zou nog mooier zijn dat goedkope dak als er wat zonnepanelen op zouden liggen zelfde als ons staatshuis aan de o

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert