Vrijspraak geëist tegen militair die aan sekssomnia lijdt

DRONTEN • Ma 11 september 2017 | 19:42 • Maandag 11 september 2017 | 19:42
Het Openbaar Ministerie eist vrijspraak tegen een militair uit Biddinghuizen voor onvrijwillige seks met zijn vrouw, omdat hij vermoedelijk aan sekssomnia lijdt. Dat is een wetenschappelijke term voor seksuele handelingen terwijl je slaapt, een aandoening waar je niets aan kunt doen. 

Het stel lag in 2015 in scheiding. Ze woonden niet meer bij elkaar maar op een avond bleef hij bij haar in Dronten slapen. Afgesproken was dat de man op de bank ging liggen. Die nacht hadden ze seks, maar geen van tweeën weet wat er zich precies heeft afgespeeld. De volgende dag deed de vrouw aangifte bij de politie. Hard bewijs dat ze onvrijwillige seks had met haar echtgenoot is niet gevonden.

Vechtpartij op straat
De kwestie en de scheiding zorgden voor een slechte verhouding tussen de man en de vrouw. Een jaar na de vermeende verkrachting kwamen de twee elkaar op straat tegen. De man was in het bijzijn van zijn hoogzwangere nieuwe echtgenote. Er ontstond een hevige ruzie die uitliep op een vechtpartij. De militair en zijn vrouw sloegen en schopten zijn ex.

De zwangere vrouw is voor die zaak al eerder veroordeeld tot een boete van 300 euro. De man hoorde voor de mishandeling een werkstraf van 120 uur tegen zich eisen. De militaire rechtbank in Arnhem doet op 25 september uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel