Vrijspraak geëist tegen militair die aan sekssomnia lijdt

DRONTEN
Het Openbaar Ministerie eist vrijspraak tegen een militair uit Biddinghuizen voor onvrijwillige seks met zijn vrouw, omdat hij vermoedelijk aan sekssomnia lijdt. Dat is een wetenschappelijke term voor seksuele handelingen terwijl je slaapt, een aandoening waar je niets aan kunt doen. 

Het stel lag in 2015 in scheiding. Ze woonden niet meer bij elkaar maar op een avond bleef hij bij haar in Dronten slapen. Afgesproken was dat de man op de bank ging liggen. Die nacht hadden ze seks, maar geen van tweeën weet wat er zich precies heeft afgespeeld. De volgende dag deed de vrouw aangifte bij de politie. Hard bewijs dat ze onvrijwillige seks had met haar echtgenoot is niet gevonden.

Vechtpartij op straat
De kwestie en de scheiding zorgden voor een slechte verhouding tussen de man en de vrouw. Een jaar na de vermeende verkrachting kwamen de twee elkaar op straat tegen. De man was in het bijzijn van zijn hoogzwangere nieuwe echtgenote. Er ontstond een hevige ruzie die uitliep op een vechtpartij. De militair en zijn vrouw sloegen en schopten zijn ex.

De zwangere vrouw is voor die zaak al eerder veroordeeld tot een boete van 300 euro. De man hoorde voor de mishandeling een werkstraf van 120 uur tegen zich eisen. De militaire rechtbank in Arnhem doet op 25 september uitspraak.

reacties (6)

 • Moraalridder

   

  Ben blij dat het bij een werkstraf is gebleven. Moet er niet aan denken dat hij bij een medegedtineerden op 1 cel komt. Alleen al bij deze gedachten krijg ik al de kriebels

  reageer
 • samantha

   

  Bij Kwintes hebben ze ook altijd de neiging aanranders/illegale feiten weg te moffelen of goed te keuren. Sneu voor die mensen kan echt niet hoor!

  reageer
 • Schaapjes

   

  Wow wat een tijdverdrijf. Denk dat justitie wel wat beters te doen heeft . Alle bij een schop onder de kont en heen zenden .

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Alle bij een schop onder de kont" - welk wetsartikel is dat nu weer?

 • ratje

   

  ik ben het eens met Linda... en waarom wordt dit gedrag nu opeens goed gesproken omdat het sekssomnia zou zijn? Ik weet het niet hoor maar op seksueel gebied, ondanks de zogenaamde vrijheid die we er tegenwoordig in hebben, valt er nog veel aan te schafen. Waarom moeten de mensen (of dieren) die niet willen altijd het slachtoffer zijn van de mensen die wel willen? In dit optiek ben ik het eens dat we eeuwige trouw moeten afschaffen, als je niet meer happy bent samen dan zou het nog makkelijker moeten worden om uit elkaar te gaan, zowel op sociale druk niveau als financieel... maar dan zullen beiden partijen moeten werken natuurlijk. Zo kan je weer alleen verder of iemand anders zoeken die beter bij je past.

  reageer
 • Jos '56

   

  Het beestje wordt bij de naam genoemd, het heet sekssomnia blijkbaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Linda

   

  Onvrijwillige seks bestaat niet, dat is een mooi woord voor verkrachting. Hou daarmee op, noem het beestje bij zijn naam!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert