Verbreding Hogering eerder van start

ALMERE
De geplande verbreding van de Hogering bij Almere wordt naar voren gehaald. De werkzaamheden stonden gepland voor 2020, maar gaan waarschijnlijk al volgend jaar van start. Volgens de provincie kan dat omdat de voorbereidingen voorspoedig zijn voorlopen.

De Hogering krijgt straks tussen de Elementendreef en de Hollandsedreef drie rijstroken. Nu zijn dat er nog twee. Verder komen er bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef ongelijkvloerse kruisingen.

Met de werkzaamheden is een bedrag van ruim 50 miljoen euro gemoeid. De provincie heeft een filmpje laten maken, waarin wordt uitgelegd wat er precies gaat gebeuren en wat de gevolgen zijn voor het verkeer.

De afgelopen weken werd ook al aan de Hogering gewerkt. Volgens de provincie was dat regulier onderhoud en stond het dus los van de toekomstige verbreding.
 

reacties (5)

 • Ray

   

  "Uiteraard blijft de afslag bereikbaar tijdens de bouw" Alleen is momenteel de afrit naar het grootste industrie park al een jaar gewoon dicht? Erg tegenstrijdig

  reageer
 • Frank

   

  Benieuwd wat je bedoeld. Het grootste industriepark van Almere is bedrijventerrein De Vaart en die is gewoon bereikbaar.

 • De ingenieur

   

  Zoals geschreven is het huidige werk een ander project. Van Rijkswaterstaat en is de Hoge Ring van de provincie Flevoland.

 • .\/\/.

   

  Ik hou ook van doorkarren, en ik kom hier dagelijks langs, maar ik weet ook dat er vlakbij huis dus een zesbaans autoweg komt te liggen in plaats van een ontsluitingsweg. Ik maak deel uit van het probleem, maar het probleem wordt dus wel ernstiger. Meer vervuiling, meer lawaai. En de file komt gewoon iets verderop te staan.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Het blijft 80km/h en er komt zoab. Het verkeer blijft gelijk dus wat is het probleem. Uiteindelijk zal men toch volgens de regels moeten rijden enis het druk genoeg om te zorgen dat men niet voortdurende 140km/h zal rijden. Niets aan de hand.

 • Desiree Doorzon

   

  Goed nieuws! Lekker rustig zonder verkeerslichten tot de Hollandse dreef. Hoe is het mogelijk, het is nu al zo mooi. Hopelijk blijven ons vertragingen door geprotesteer bespaard.

  reageer
 • Martin

   

  Complimenten. Fantastisch project.

  reageer
 • michael

   

  Prima hoe eerder hoe beter en de a6 bij Poort is toch klaar !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert