Kitesurfers niet blij met officiële opening

LELYSTAD
Kitesurfers zijn niet blij met de officiële opening van de kitesurflokatie bij de Houtribsluizen in Lelystad. Volgens de sporters is die plek nu nog levensgevaarlijk. 

De kitesurfzone ligt bij de strekdam waar het kunstwerk 'de hurkende man' staat. De zone wordt op 30 september officieel geopend. Het initiatief komt van Stichting Hoekipa Dijk, dat is een groep watersporters uit Lelystad.

Tom Rotmans heeft jarenlang gestreden voor een legale plek voor kitesurfers voor de kust van Lelystad, maar ook hij waarschuwt voor de basaltblokken en het asfalt rond het water. "Het is gewoon te gevaarlijk en als het mis gaat dan kun je jezelf daar serieus verwonden", aldus Rotmans. Hij pleit ervoor om de officiële opening uit te stellen tot 2019, als er een strand is aangelegd.

Stichting Hoekipadijk
Voorzitter Henning Jansen klomp van de stichting Hoekipadijk vertelt wel blij te zijn met de opening op 30 september. "Het is eindelijk toegestaan om te kitesurfen voor de kust van Lelystad, dat is een grote mijlpaal." De stichting vindt ook dat de huidige situatie niet veilig genoeg is. Daarom moet er volgens Jansen Klomp snel een strand aangelegd worden. 

 

reacties (2)

 • Ed

   

  Kitesurfen is altijd riskant, want je hebt veel factoren niet in de hand. Je wordt na een sprong zomaar een enorm eind "meegenomen". Bovendien zal een zeker percentage surfers altijd de grens opzoeken omdat het hen toch ook om de "kick" gaat. De vraag is dus of je deze sport wel zonder risico's te beoefenen is. Een alpinist klaagt ook niet over al die afgronden en scherpe rotspunten toch?

  reageer
 • Flevoburger

   

  een alpinist vergelijken met een doorsnee kitesurfer? Ja ja. jij snapt het wel.....

 • Danny

   

  Beetje vreemd ook om iets officieel te openen dat pas over een jaar klaar is. Als het strand er volgend jaar wel ligt, gaan we dan weer een officiele opening doen? Of vier je dan het 1 jarig bestaan?! Misser van Hoekipa Dijk?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert