Gemeente pakt wateroverlast nieuwbouwwijk aan

URK • Wo 13 september 2017 | 14:53 • Woensdag 13 september 2017 | 14:53
​De gemeente Urk gaat de wateroverlast in de nieuwe Oranjewijk aanpakken. Na heftige buien stroomt het regenwater daar nu niet snel genoeg weg. De stegen kunnen het regenwater van de achtertuinen niet verwerken, omdat ze helemaal bestraat zijn. Binnenkort worden waterkolken in de stegen geplaatst om dit probleem op te lossen.

Ook de waterplassen op de bouwwegen in de wijk worden aangepakt. Volgens de gemeente ontstaan deze plassen doordat de definitieve afwatering nog niet is aangebracht. Ook hier worden kolken geplaatst. De dichte putdeksels worden bovendien vervangen door roosterdeksels om het overtollige water af te voeren.

Bewoners die problemen hebben met water dat in hun achtertuin blijft staan, moeten dit zelf oplossen. De gemeente schiet hen wel te hulp met een advies hoe dat het best kan.

Volgende week donderdag 21 september is er een inloopbijeenkomst voor bewoners van de Oranjewijk over de werkzaamheden. De bijeenkomst is van 17 tot 19 uur, in de kantine van het gemeentehuis 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel