Gemeente pakt wateroverlast nieuwbouwwijk aan

URK
​De gemeente Urk gaat de wateroverlast in de nieuwe Oranjewijk aanpakken. Na heftige buien stroomt het regenwater daar nu niet snel genoeg weg. De stegen kunnen het regenwater van de achtertuinen niet verwerken, omdat ze helemaal bestraat zijn. Binnenkort worden waterkolken in de stegen geplaatst om dit probleem op te lossen.

Ook de waterplassen op de bouwwegen in de wijk worden aangepakt. Volgens de gemeente ontstaan deze plassen doordat de definitieve afwatering nog niet is aangebracht. Ook hier worden kolken geplaatst. De dichte putdeksels worden bovendien vervangen door roosterdeksels om het overtollige water af te voeren.

Bewoners die problemen hebben met water dat in hun achtertuin blijft staan, moeten dit zelf oplossen. De gemeente schiet hen wel te hulp met een advies hoe dat het best kan.

Volgende week donderdag 21 september is er een inloopbijeenkomst voor bewoners van de Oranjewijk over de werkzaamheden. De bijeenkomst is van 17 tot 19 uur, in de kantine van het gemeentehuis 

reacties (7)

 • Alexiahof

   

  Wij hebben gewoon stuk tuin en straat plus een duur afwatersysteem en nog staat alles blank van het water vanuit de steeg! Bewoner Alexiahof

  reageer
 • Almeertje

   

  Je mag toch zelf weten hoe je je tuin inricht. Door geen goede afwatering in de wegen. Moeten de mensen maar gras nemen. Vreemd vind ik dat. Zie bij mijn buren die een beetje gras heeft. En zoals nu met stortbuien staat het ook blank.

  reageer
 • Wieke

   

  Als iedereen nou eens begint met het aanleggen van een tuin met planten en/of gras ipv alles vol te gooien met tegels of klinkers is een deel van het probleem opgelost. En t is nog veel leuker ook.

  reageer
 • Urker

   

  De onkunde bij de bestuurders is verbijsterend, en het verhaal dat de definitieve afwatering nog niet is aangebracht is onzin, want er worden door heel Urk putloze straten aangelegd met dezelfde gevolgen...

  reageer
 • Alexia

   

  Ik woon ook in zo'n putloze straat..Alexiahof wel te verstaan ! maar deze weg is op een speciale manier gemaakt, dat het regenwater wel daar wegzakt......plus al het water wat van onze daken afkomt gaat ook richting de putloze straat...... Alleen achter bij ons hetzelfde probleem......staat het blank, tot aan de deur drempel gisteravond. Maar ik zie wel meer buren nu de tuintjes / groenstrookjes dicht gooien met tegels...dat moet de woningbouw per direct verbieden !!!!!

 • De ingenieur

   

  Nonsens. Alle straten hebben straatkolken.

 • Boels

   

  De helft van de tegels in tegeltuinen verwijderen helpt al. Of de kosten van wateroverlast verhalen op de tegeltuinierders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Me

   

  In urk bestraten ze de hele tuin. Ze moeten meer groen promoten!

  reageer
 • Teun

   

  En die grond is al vreselijke duur en krijg je deze problemen er ook nog eens bij......schande

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert