Bewoners kiezen voor vergunning-parkeren achter station

LELYSTAD
In de buurt van station Lelystad Centrum kunnen straks alleen nog vergunninghouders parkeren. Dat is de uitkomst van een enquête onder de omwonenden. 

De gemeente Lelystad wil met de maatregel parkeeroverlast tegengaan die wordt veroorzaakt door forensen en bezoekers van het winkelcentrum. Het gaat om delen van de Rigastraat, de Kopenhagenlaan, de Bruggestraat, de Danzigstraat en de Windaustraat.

De gemeente heeft de bewoners van die straten laten kiezen uit een pakket aan maatregelen en een meerderheid was voor vergunning-parkeren. Het is nog niet duidelijk wanneer de maatregel wordt ingevoerd. 
 

 

reacties (12)

 • joop

   

  lekker forenzen blijven pesten gemeente!Dan lopen de inwoners vanzelf wel weg naar een andere stad...t uitgaan is al bijna niks,t centrum idem! een agora gebouw wat met de rug naar het centrum staat?Geen gezellig uitgaansplein in het centrum. Ga lekker zo door.

  reageer
 • Barbara

   

  Wat is er toch scheef gegroeid in de karakters van sommige bestuurders die de forensen uit deze stad geen warm hart toe willen dragen? Waarom lijkt moeilijk doen of de boel van u afschuiven de beste werkverschaffing voor de ambtenaar?In de parkeergarage Zilverpark hebben ambtenaren ook altijd eerste keus.

  reageer
 • Sander van den Brink

   

  Nu Dian ze het wel. Omdat er mensen zijn die dat gratis parkeren, voor het centrum. En Omdat er een financieel te kort is in de parkeergarages worden deze mensen naar betaald parkeren gedwongen. #centrumverloederttochaleenpoos

  reageer
 • Frans

   

  Vreemd. Hier is jaren geleden ook al een onderzoek over geweest en toen wilde men niets veranderen. Verder is het het verschuiven van het probleem naar verder in de wijk of andere wijken.

  reageer
 • K.

   

  Heel jammer dat er niet aan de forensen wordt gedacht. Grote lege parkeerterreinen achter de rechtbank. Maak het aantrekkelijk om in lelystad te blijven wonen als je buiten de stad werkt en zorg voor goede gratis parkeergelegenheid. Of moeten we toch maar allen met de auto naar ons werk gaan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Betaald parkeren opheffen. Dan is het probleem opgelost

  reageer
 • Piet

   

  Nee, probleem verplaatst. Vroegâh mocht je gratis parkeren in het centrum. Als je dan na werktijd even een boodschap moest halen was je minutenlang aan het rondrijden over die parkeerterreinen. Zodra er een paar cent per uur voor gevraagd werd was er opeens ruimte zat. Ik woonde toen in de voormalige Schouw-Oost en de bewoners kregen het voorstel van de gemeente om een parkeervergunning voor onze wijk in te voeren omdat iedereen zou uitwijken naar onze wijk. Zo'n beetje iedereen was daar op tegen, en dus stond onze wijk vanaf dat moment vol auto's.

 • Wethouder Hekking

   

  Overlast door bezoekers of forensen is vervelend voor bewoners. Hopelijk snappen de bewoners wel dat er een prijskaartje hangt of gaat hangen aan de parkeervergunning. Dus niet klagen tzt als de kosten van de parkeervergunning stijgt.

  reageer
 • Lies

   

  ja, dat weet ik! mij zul je niet horen! liever betalen dan al die auto's voor mijn deur

 • Jojo

   

  Ik lees dat de schouw weer eens wordt overgeslagen. Hier is al jaren sprake van parkeer overlast. En de gemeente weigert hiernaar te luisteren

  reageer
 • Rz

   

  Jammer tot aan het fietspad aan de kopenhagenlaan.... terwijl wij nu al merken dat het probleem zich verschuift. Helaas is dit deel van de straat ook niet betrokken in dit onderzoek....

  reageer
 • Frans

   

  Klopt, ik woon verder in de wijk en waar we een aantal jaren geleden nog wel waren uitgenodigd om inspraak te hebben zijn ze in het geheel ons vergeten. Dit gaat inderdaad het probleem verschuiven, al weet ik niet of er mensen echt zo dom zijn om tien minuten willen lopen om bij het station te gaan parkeren. Pak dan de bus of de fiets.

 • August

   

  Dit was vroeger ook al zo. Doe er dan een paar betaal parkeer plaatsen bij zodat dienstverleners ook kunnen parkeren.

  reageer
 • marit

   

  Waarom is er voor een forensenstad als Lelystad nog steeds geen P+R terrein, terwijl,dat blijkbaar wel kan in Kampen, Dronten, diverse stations in Almere, Weesp, Oplossing: Lelystad de rug toekeren en verhuizen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nu gaan er dus nog meer forensen in de botter parkeren? Er is voor de bewoners al weinig ruimte.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert