College wil natte golfbaan herstellen

EMMELOORD
Een bijdrage van maximaal 420.000 euro moet ervoor zorgen dat Golfbaan Emmeloord bespeelbaar blijft. Het college van b en w heeft een onafhankelijk onderzoek laten doen en wil het budget nu beschikbaar stellen voor renovatie en herstel van de baan. 

Als het meerdere dagen heeft geregend zijn grote delen onbegaanbaar. De golfbaan is grotendeels bovenop de voormalige vuilstort gebouwd en die zakt in het midden steeds meer in. Daardoor stroomt het hemelwater niet de berg af, maar blijft in het midden staan. 

De gemeente is verhuurder van de terp en dus verantwoordelijk voor de technische staat van de golfbaan. De raad moet het voorstel van het college nog goedkeuren.

 

reacties (10)

 • Jan

   

  Aanpassen van de banen, in het midden nu een meertje. Klaar..

  reageer
 • Wiebe

   

  Ik denk dat de gemeente eerst beter geld kan besteden aan andere sporten en accomodaties in de dorpen, voordat er veel geld word gestoken in een Emmeloord se accommodatie.

  reageer
 • Veeboer

   

  Rag er maar met een greppel frees doorheen

  reageer
 • Piet

   

  Ik snap best dat er iets aangedaan moet worden maar om gelijk zoveel te doen? Elke vereniging moet ook zelf investeren. Er zijn zoveel kleine clubjes die nog niet eens een picknick bank krijgen van hooguit 150 Euro. Dus vind dat ze zelf ook maar wat geld op tafel moeten leggen . Kom leden ga eens Lappen met elkaar. Moeten anderen ook .

  reageer
 • Whoknows

   

  En geld voor de speeltuinen, en ander groenonderhoud is er niet, hmm Golf Elite sport????

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Volgens mij is Willie Schutte (CDA, ex wethouder) voorzitter van de golfclub dus die weet wel waar hij om geld moet vragen. Trouwens deze golfbaan is aangelegd op een composthoop en die blijft inzakken daarom moet er over een paar jaar weer een groot bedrag naar toe.

  reageer
 • Redelijk?

   

  Inderdaad beide organisaties gemeente en de Golfclub zijn niet onafhankelijk !Ten tweede, men kon dit weten!Ten derde men kan vrijwilligers van de vereniging oproepen om met hun tractoren greppels te trekken,zo gek is dat niet.Dan maakt men er maar boerengolfclub van!!Trouwens deze bult is aan het vergisten met als gevolg dat er verschuivingen plaats vinden.Dan is het dweilen met de kraan open, want de leidingen blijven niet op zijn plaats. Een vuilnisbult waarin kapitale wordt gestopt is van de zotte!!!

 • Buurman

   

  Is bekend welk huurbedrag daar tegenover staat? Het gaat wel om gemeenschapsgeld.

  reageer
 • urker

   

  Open Champions heeft niet eens zo'n budget

  reageer
 • Schaapjes

   

  Zou het nog wat schelen dat de voorzitter een oud wethouder is?? Ik vind het een behoorlijk bedrag terwijl sommige voetbalclubs in de NOP moeten smeken voor betere velden...

  reageer
 • Henk

   

  420.000 euro? Daarmee kunnen we heel veel sportverenigingen mee helpen met een veel groter bereik aan jong en oud dan een elitaire golf club!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert