Verdachte gewelddadige overval blijft in voorarrest

ALMERE
Een man die wordt verdacht van een gewelddadige woningoverval in de Pembastraat in Almere Buiten blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank besloten.

De 21-jarige Almeerder beweert dat hij de beroving in de avond of nacht van 8 op 9 maart dit jaar niet gepleegd kan hebben, omdat hij thuis was. Een huisgenoot getuigde vrijdag dat hij hem daar inderdaad gezien heeft, ongeveer op het tijdstip van de overval.

Foto's van de buit
Toch vindt de rechtbank de verdenkingen nog sterk genoeg om het voorarrest te laten voortduren. Het slachtoffer heeft de man zelf aangewezen: ze had eerder een kortstondige relatie met hem. Ook zijn in zijn telefoon foto’s gevonden van de buit: een horloge ter waarde van 40.000 euro en een dure armband.

De Almeerder beweert dat hij alleen twee andere mannen heeft geholpen de sieraden te verkopen in Duitsland. Uit vrees voor zijn leven wil hij echter de namen van die mannen niet noemen.

Dubbele kaakbreuk
Bij de overval kreeg de bewoonster een pistool tegen haar hoofd gedrukt. Ook is haar keel dichtgeknepen en is ze geslagen. Ze hield er een dubbele kaakbreuk en gebroken tanden aan over. De officier van justitie kondigde al aan dat er jaren gevangenisstraf op staat: hij noemde vijf of zes jaar.

Op 1 december wordt de zaak inhoudelijk behandeld.  

reacties (1)

  • Asjemenou

     

    Ik neem aan dat hij dan zijn gevangenisstraf in land van herkomst kan uitzitten en niet in ons Nederlands staathotel op onze kosten?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert