Patiëntenorganisaties bundelen krachten in nieuwe stichting

FLEVOLAND
Verschillende regionale en lokale patiëntenorganisaties gaan samenwerken in de Stichting Flevolandse Patiënten Federatie (FPF). De nieuwe stichting wil de belangen van alle patiënten behartigen. De FPF is een burgerinitiatief dat is opgezet door de voorzitters van vier al bestaande organisaties: de Centrale Cliëntenraad Zorggroep Almere, de stichting Cliënten Perspectief GGZ Flevoland, de Flevolandse afdelingen van de Stichting Alzheimer Nederland en de Vereniging Hersenletsel.nl.

Er bestaan al veel patiëntenorganisaties, maar die zijn vaak voor één specifieke ziekte. De nieuwe patiëntenfederatie hoopt door de krachten te bundelen een serieuze gesprekspartner worden voor verzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders. De FPF wil dat er daardoor niet langer alleen naar de prijs van zorg wordt gekeken, maar vooral naar kwaliteit voor de patiënt. 

De FPF is een vrijwilligersorganisatie zonder belangen. De oprichters van de stichting merkten dat door de decentralisaties in de zorg de patiëntenbelangen steeds verder naar de achtergrond zijn verschoven en dat die weer beter en breder vertegenwoordigd moeten worden. Voor de verzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders heeft de oprichting van de FPF als voordeel dat ze niet meer met iedere afzonderlijke patiëntenorganisatie in gesprek hoeven. De Stichting Flevolandse Patiënten Federatie gaat later deze maand officieel van start.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert