Oud-trainer Ligeon van FC Almere krijgt ruim 4.500 euro mee

ALMERE • Di 19 september 2017 | 10:41 • Dinsdag 19 september 2017 | 10:41
Voetbalclub FC Almere moet oud-hoofdtrainer Maurice Ligeon nog ruim 4.500 euro betalen. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB vandaag bekend gemaakt. Vorige week besloot de commissie al dat de voetbalclub de trainer mocht ontslaan. Daartegenover staat dus wel een vergoeding van 4.525 euro. 

Soap
Bij de Almeerse voetbalclub is het al maanden onrustig. Trainer Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, maar na een jaar wilde de club niet langer met hem verder. De club kon zijn salaris niet betalen en Ligeon nam met een lager bedrag geen genoegen. 

Uiteindelijk kwam de zaak in juli voor de arbitragecommissie van de KNVB. FC Almere had inmiddels een nieuwe trainer aangenomen en wilde Ligeon ontslaan. Maar volgens de KNVB was daar onvoldoende reden voor en dus moest de club Ligeon weer in dienst nemen. 

Selectie
De selectiespelers weigerden inmiddels te trainen en spelen onder leiding van Maurice Ligeon. De spelers waren de onrust zat, die is ontstaan nadat het clubbestuur het ontslag van Ligeon moest terugdraaien. Daarop besloot FC Almere dat die spelers niet meer tot de selectie behoorden. Ook de nieuwe trainer, Jimmy Simons, stapte op vanwege de trainerssoap. 

Nieuwe trainer
Inmiddels staat de selectie onder leiding van assistent trainer Sandor Augustijn. De club is op zoek naar een opvolger maar volgens voorzitter Edo Westerbeek van FC Almere is dat 'best moeilijk' omdat de club met een laag budget moet werken. 

Westerbeek sluit niet uit de huidige interim-hoofdcoach Sandor Augustijn hoofdtrainer blijft bij de zaterdag tweedeklasser, als er geen geschikte opvolger voor Simons wordt gevonden. Komend weekend begint de competitie weer. 

KNVB
Na de spoedarbitragezitting vorige week ziet de KNVB nu ook in dat er bij FC Almere echt een onwerkbare situatie is ontstaan. Daarom mag de club de trainer ontslaan. Zijn contract wordt per 1 november ontbonden. Tot die tijd hoeft de trainer niet meer bij de club te verschijnen. 

Na afloop van de spoedarbitragezaak vorige week donderdag reageerde voorzitter Edo Westerbeek van FC Almere tevreden. Toch gaf hij aan dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn en dat ook het bestuur van FC Almere fouten heeft gemaakt. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel