FC Almere begint competitie met 0-6 nederlaag

ALMERE • Za 23 september 2017 | 18:21 • Zaterdag 23 september 2017 | 18:21
FC Almere is het seizoen in de tweede klasse begonnen met een 0-6 nederlaag tegen de Victoria uit Hilversum. De spelers van de zaterdag-tweedeklasser, onder leiding van de kersverse trainer Sandor Augustijn, waren duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld. 

De afgelopen tijd liepen de spanningen hoog op bij de club vanwege een conflict met trainer Maurice Ligeon. FC Almere zette Ligeon afgelopen voorjaar op non-actief, omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Hij nam geen genoegen met een lager salaris en weigerde met de club te onderhandelen.  

FC Almere nam vervolgens Jimmy Simons aan als nieuwe hoofdtrainer, maar toen bleek dat Ligeon van de arbitragecommissie van de KNVB niet ontslagen mocht worden. Daardoor had de club ineens twee hoofdtrainers. De spelers wilden niet door Ligeon getraind worden en stapten uit de selectie.

Op 7 september oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB in een spoedarbitragezaak dat FC Almere Ligeon alsnog mag ontslaan. Daarop werd Augustijn benoemd als nieuwe hoofdtrainer. 

Augustijn was sinds het begin van dit seizoen al actief binnen de club als assistent-trainer van de onlangs opgestapte Jimmy Simons. Die vertrok begin september vanwege de soap rond de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Maurice Ligeon.

Volgens Augustijn is de start welliswaar slecht, maar kan het nog wel een mooi seizoen worden. "We moeten gewoon keihard aan het werk en dan komt het vanzelf." 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel