Verbouwing raadzaal Almere in volle gang

ALMERE
De gemeenteraad van Almere houdt de komende vijf maanden de wekelijkse vergaderingen in tijdelijke ingerichte kamers op de vierde verdieping van het stadhuis. Plenaire bijeenkomsten worden in de burgerzaal op de begane grond gehouden. Dat komt omdat de raadzaal, de vergaderkamers en de fractiekamers op de tweede verdieping worden verbouwd. Tijdens de verbouwing is het niet meer mogelijk de vergaderingen live via internet te volgen.

Uitbreiding gemeenteraad volgend jaar
De verbouwing is nodig omdat het aantal raadsleden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 van 39 naar 45 stijgt. Almere telt nu namelijk meer dan 200.000 inwoners.

Problemen oplossen
Tijdens de verbouwing wordt ook een aantal problemen aangepakt. Zo is de vergaderzaal straks beter te beveiligen, maar blijft de zaal toegankelijk voor het publiek. Problemen rond ventilatie, waar veel klachten over waren, worden ook opgelost.

De verbouwing kost 3,1 miljoen euro en moet in februari klaar zijn.
 

reacties (6)

 • Kaas

   

  Zonde van het geld! Kan het niet beter worden besteed aan de Floriade? Die komen nog zoveel miljoenen tekort..

  reageer
 • guus

   

  is er een vergunning voor aangevraagd ? ik vraag het maar even, straks blijkt het vergeten te zijn en wordt de verbouwing gestopt/onderbroken.

  reageer
 • Reactie van pm

   

  Zonde van het geld. De raadzaal zowel de fractiekamers worden amper gebruikt

  reageer
 • Kees

   

  Zowel op de maandagavond (wanneer de meeste fractievergaderingen zijn) als op donderdag tijdens de 'pauze' tussen de carrouselvergaderingen en het plenaire deel zitten de fractiekamers gewoon vol. Dat zijn nou eenmaal de piekmomenten, maar dat is ook niet op te lossen. Voor de raadszaal geldt natuurlijk het zelfde. Die wordt bijna alleen gebruikt voor de plenaire vergadering (soms ook voor andere zaken van de gemeente, maar daar is de zaal gewoon niet zo gezicht voor). Maar je kan moeilijk de ene helft van de raad op het ene moment en de andere helft op een ander moment laten vergaderen/stemmen omdat de zaal te klein is. Beetje kort door de bocht je opmerking dus.

 • Almere

   

  Er was genoeg ruimte zowel in de raadzaal als in de fractiekamers, die werden amper gebruikt

  reageer
 • Karel

   

  Goh, zo'n dure werkplek heb ik nooit gehad. Van ons belastinggeld zeker weer!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Onno Hegt

   

  Is die verbouwing bouwkundig noodzakelijk of is het uit luxe?

  reageer
 • Wieke

   

  Het antwoord op uw vraag kunt u lezen in het artikel.... Er komen meer raadsleden. En er kan gelijk gewerkt worden aan enkele problemen, w.o. ventilatie.

 • J.H.

   

  Als u het artikel geheel gelezen had, had u kunnen weten dat het noodzakelijk was vanwege de uitbreiding van de raad naar 45 leden. Verder moesten er ook noodzakelijkerwijs een aantal problemen opgelost worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert