Nog steeds geen duidelijkheid over gevaarlijke glijbaan

URK • Wo 20 september 2017 | 22:22 • Woensdag 20 september 2017 | 22:22
De gemeente Urk kan nog steeds geen duidelijkheid geven over de gevaarlijke glijbaan in zwembad 't Bun. Vorige week raakte daar een 40-jarige man ernstig gewond. Op het laatste gedeelte van de glijbaan stootte hij zijn hoofd. De man raakte onwel en kon dagenlang niet meer praten. Het slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar nog niet helemaal hersteld.

Glijbaan nog steeds dicht
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die de glijbaan heeft laten keuren, besloot dat de attractie niet langer open mocht. Er zit een constructiefout in de baan. Pas als deze is hersteld, kan de glijbaan weer worden gebruikt.

Urker Gereformeerde Partij maakt zich zorgen over veiligheid
De kwestie is door de Urker Gereformeerde Partij woensdagavond aangekaart tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. De partij wil weten hoe het kan dat de glijbaan het keurmerk veilig had. Volgens raadslid Willard Woord van de Urker Gereformeerde Partij zijn er meer klachten geweest over de glijbaan, waar de gemeente kennelijk niets mee gedaan heeft.

Wethouder zegt niets over veiligheid
Wethouder Geert Post van de SGP kon niets zeggen over de veiligheid van de glijbaan omdat het onderzoek nog loopt. Dat onderzoek is ingesteld door de gemeente, de bouwer van de glijbaan en het keuringsinstituut. Volgens de wethouder worden de resultaten spoedig bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel