"Illegaal doden ganzen strenger bestraffen"

FLEVOLAND
De Partij voor de Dieren in Flevoland vindt dat Faunabeheer strenger moet worden aangepakt voor het illegaal doden van 82 grauwe ganzen. De Omgevingsdienst tikte de jagers onlangs op de vingers, omdat Faunabeheer de vogels vorig jaar zonder geldige ontheffing zou hebben laten afschieten.

PvdD: illegaal doden dieren is een misdrijf
De Partij voor de Dieren wijst de provincie erop dat het illegaal doden van dieren een misdrijf is, waarop een maximale geldboete van 82.000 euro of zes jaar gevangenisstraf kan staan. De dierenpartij denkt dat Faunabeheer mogelijk weer grote aantallen dieren gaat afschieten. De PvdD vindt daarom dat de provincie met een dwangsom moet dreigen. Mocht Faunabeheer opnieuw in de fout gaan, dan kan die dwangsom daadwerkelijk worden opgelegd.

Interpreteren ontheffingen
De partij plaatst ook vraagtekens bij de deskundigheid van de Omgevingsdienst, omdat die ontheffingen niet juist zou interpreteren. Verder vindt de Partij voor de Dieren dat de provincie de ontheffingen en de datums waarop deze geldig zijn, duidelijker op de website moet publiceren en actueel moet houden.

reacties (8)

 • Almere4ever

   

  En hoe gaan we dan om met mensen welke overlast geven?

  reageer
 • Desiree

   

  Wat maakt men zich toch druk over papieren waardes bij het bestrijden van overlast gevende dieren.

  reageer
 • Thomas

   

  De PVDD toont weer eens aan dat ze een kolossale verspilling van belastinggeld en stemmen zijn. Nooit gehinderd door enige feiten gaat dit protestpartijtje iedereen te lijf die anders is dan zijzelf. Waarbij de PVDD doelbewust leugens vertelt. Want zij weten net zo goed als iedereen dat een verkeerde interpretatie van een lastig juridisch document, niet hetzelfde is als doelbewust een misdrijf begaan. Toch gaat dit stelletje oneerlijke politici, zelf grotendeels lid van een extremistische christelijke sekte, zo ver dat ze doelbewust leugens verspreiden over de mensen van Faunabeheer. Men zou aangifte wegens laster tegen de PVDD moeten overwegen. Op zo'n manier bewust liegen en mensen zwartmaken hoort gevolgen te hebben.

  reageer
 • Marc S

   

  Het is de FBE die hier niet functioneert, de jagers stellen al jaren het opereren van de FBE ter discussie. Ondeugdelijke administratie, slecht tellen, vriendjespolitiek, commerciële belangen met betrekking schadebestrijding.

  reageer
 • Boels

   

  Ik heb liever dat deze partij zich eens inzet voor het leed van huisdieren, toegebracht door overvoeding en te weinig beweging. Ook het thuis(door)fokken moet worden aangepakt. Doe ook eens een cursus hondenuitlaten, vrijwel dagelijks worden fietsers en brommers geconfronteerd door te lang aangeleide honden die zo spaken op kunnen zoeken. En draag opvallende kleding in de duistere tijden van de dag.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Schaapjes

   

  Alles slechts op basis van emoties en niet op feiten. Met hun dictatoriaal optreden hebben ze de nertsenfokkers en circussen al kapot gemaakt. Als de jager de volgende is dan wordt Nederland zowel voor mens als voor dier een onbewoonbaar land. Blijkbaar heeft men liever dat de beesten straks de hongerdood sterven dan dat je probeert een gezonde populatie in stand te houden. Men kan blijkbaar niet inzien dat ons land te vol en te klein is om de natuur zijn eigen gang te laten gaan.

  reageer
 • HH

   

  Dwangsom is een mooi middel. Verder is de expertise van omgevingsdiensten en provincies inderdaad ver te zoeken. Opheffen die provincie Flevoland en de Omgevingsdienst, en de ontheffingen voortaan via het ministerie van Milieu verstrekken.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Deze partij wil alle dieren beschermen. Wees er van bewust dat de mens soms moet helpen. Oh ja, enkele jaren geleden wilde deze partij de kibbeling op de lijst beschermde diersoorten hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert