Mogelijk asbest vrijgekomen bij grote schuurbrand

MARKNESSE
Een grote brand in het buitengebied van Marknesse heeft zondagavond een schuur in de as gelegd. Het vuur aan de Blokzijlerdwarsweg ontstond kort voor 20:00 uur. Binnen een kwartier sloegen de vlammen metershoog uit het dak. Maandagochtend is de brandweer nog druk geweest met nablussen. 

Asbest
Volgens de brandweer is bij de brand mogelijk asbest vrijgekomen. Inwoners van Marknesse werd daarom tijdelijk geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Maandag wordt in een laboratorium onderzocht of er inderdaad asbest is vrijgekomen. In verband met de brand was de provinciale weg tussen Marknesse en Vollenhove afgesloten. 

Brandweerlieden uit Marknesse kregen ondersteuning van collega's uit Emmeloord, Vollenhove en Urk. Ook was een hoogwerker uit Lelystad opgeroepen.

Overslaan vuur voorkomen
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Volgens de brandweer stonden er op het erf in totaal drie schuren. De schuur waar de brand uitbrak zou leeg hebben gestaan. In twee andere schuren stonden wel spullen. De brandweer kon deze twee schuren en het naastgelegen woonhuis behouden.

Onderzoek
Rond 21:45 uur werd het sein brand meester gegeven. De omgeving van de schuur is afgezet met linten. De directe omgeving van de afgebrande schuur is nog afgezet en dat zal zo blijven tot met zekerheid is vastgesteld dat er asbest is neergeslagen. 

 

reacties (4)

 • erik

   

  mensen loop niet zo te janken,sommige mensen in marknesse hebben helemaal niks ontvangen,terwijl ik er niet in de directe omgeving woon kreeg hem wel,mensen kunnen overal om klagen pff als burgernet helemaal niks had verstuurt had men hier weer kunnen klagen waarom stuurde burgernet niks?

  reageer
 • erik

   

  dat klopt maar er staat ook duidelijk veilig in uw buurt,en asbest moet voor gewaarschuuwd worden,zodat je op dat moment op de hoogte bent dat je buurt onveilig is,dus kunnen ze burgernet een bericht laten versturen dat uw omgeving NIET veilig is

 • Jan

   

  Omdat Burgernet hier niet voor bedoeld is wel voor: Burgernet Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet! Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt. Ga naar Burgernet.nl en meld u meteen aan of download de app.

 • Pzaal

   

  Waarom worden in het korte Filmpje alleen maar brandweerwagens gefilmd en niet de brand zelf?

  reageer
 • ..

   

  Cameraman waarschijnlijk pas ter plaatse toen de brand al grotendeels geblust was, denk ik.

 • Jan

   

  Burgernet gebruiken bij een brand? Daar is het toch niet voor.

  reageer
 • Inderdaad. Waarom hebben ze hier NL-alert niet gebruikt?

 • Moraalridder

   

  Dus daar ging de brandweer Urk naartoe.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert