Nieuwe afvalproef 'hoopgevend en kansrijk'

ALMERE • Wo 27 september 2017 | 15:18 • Woensdag 27 september 2017 | 15:18
'Hoopgevend en kansrijk', zo noemt de gemeente Almere de nieuwe afvalproef in de Sieradenbuurt en de Filmwijk. "Het onderzoek loopt nog maar we zien wel dat bij de eerste scheidingsresultaten de hoeveelheid restafval is gezakt van 188 kilo naar 26 kilo restafval per persoon per jaar."

Bij de nieuwe proef wordt het tussenschot verwijderd in de duobak, zodat die alleen wordt gebruikt voor bioafval. Het restafval, zoals stofzuigerzakken, pleisters en elastiekjes, kan in de blauwe bak, ook wel de PMD+ bak genoemd. Bij recyclingsbedrijf Vijfhoek wordt het afval uit deze bakken vervolgens gesorteerd.

De gemeente Almere wil in 2020 het aantal kilo's restafval verminderen tot ongeveer 50 kilo per inwoner per jaar. In andere delen van Almere lopen ook nog afvalproeven. Al die onderzoeken lopen nog tot januari. Dan komt er een evaluatie en op basis daarvan beslist de gemeenteraad hoe Almere afval gaat inzamelen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel