Ontsnapte tbs'er verdacht van dubbele moord

ALMERE
De tbs'er die begin dit jaar ontsnapte uit de Almeerse Oostvaarderskliniek, wordt volgens Omroep Gelderland verdacht van dubbele moord. De 47-jarige René de L. zou hoteleigenaar Bennie Peters (71) en de dakloze Willy van den Heuvel (73) hebben doodgestoken. De slachtoffers werden op 23 maart gevonden in een hotel in Arnhem. 

Een dag later meldde De L. zich bij de politie. De man werkte in die periode overdag bij het VoedselLoket Almere. Dat werk moest hem voorbereiden op een terugkeer in de maatschappij. Dat ging mis. Hij stal een bestelbusje van het VoedselLoket en bleef ruim een week onvindbaar. De bus werd later teruggevonden in Antwerpen.

Het rapport over de persoonlijkheid van de man dat in het Pieter Baan Centrum is opgemaakt, wordt de komende weken verder uitgewerkt. Sinds 2014 zat de man in een kliniek in Almere.
Daarvoor was hij in een andere tbs-kliniek al twee keer weggebleven na een proefverlof. Sinds 2006 zit de man vast wegens moord en verduistering. Op 31 januari moet de man voor de rechter verschijnen.
 

reacties (3)

 • Almeerder

   

  Ik begrijp dat het TBS systeem niet perfect is maar deze persoon heeft nu wel voldoende kansen gehad en mag eeuwig de Long Stay in. De man heeft al eerder een moord gepleegd en nu heeft de maatschappij weer 2 doden te betreuren. Ik zie geen enkele reden waarom de maatschappij ooit nog blootgesteld zou moeten worden aan deze persoon.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het zal de mensen die hem op verlof / buiten de deur hebben laten gaan een worst zijn. Neemt niet weg dat ze naar mijn mening 2 mensenlevens op hun geweten hebben.

  reageer
 • Mark

   

  Welke krankzinnige laat dit soort gestoorden los op onze maatschappij? Wordt het niet eens tijd dat we deze gasten laten onderzoeken? Hoe kunnen ze nou denken dat dit soort mensen weer beter kunnen worden? Je kunt een homo of hetero toch ook niet laten switchen? Als je een gestoorde misdadiger hebt moet je hem voor altijd opsluiten. Die dure incapable doctors kunnen de laan wel uit. Die doen net of ze mensen beter maken. Onbegrijpelijk dat die lui hun gang kunnen gaan.

  reageer
 • Harde lijn

   

  Helemaal mee eens. Dit soort gevaren voor de samenleving kan toch worden opgesloten in een solitaire inrichting met ieder zijn Eigen cel? Scheelt veel kosten aan dure kwalkzalvers op de begroting voor minjus.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert