Landgoed haalt geld binnen voor druivenkas

DRONTEN
Landgoed Roggebotstaete in Dronten heeft het benodigde geld binnen voor een oude druivenkas. Dat maakt Roggebotstaete bekend op Facebook

Het landgoed was een crowdfundactie begonnen om een kas uit België naar Dronten te halen. De kas stond op de nominatie om gesloopt te worden. Vrijwilligers en medewerkers van Roggebotstaete willen de oude druivenkas gebruiken om het jaar rond groenten te telen. Ook is het de bedoeling om er diners in te organiseren voor groepen mensen. Doel is eigen inkomsten genereren zodat Roggebotstaete minder afhankelijk is van subsidies. 

Om de kas helemaal in oude staat terug te brengen, is 60.000 euro nodig. Mensen die geld hebben gedoneerd, krijgen er iets voor terug. Zo kunnen ze een raampje adopteren, een t-shirt krijgen of naar het openingsdiner komen.


reacties (4)

 • Lenard duivestein

   

  Zijn toch genoeg mensen erin getrapt!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Hoe kun je nu jaar-rond iets telen en daar ook diners organiseren? Druiven zijn meerjarig dus dat is al een probleem op zich. In de zomer zal het er veel te warm zijn en daarbuiten wordt het in ieder geval 's avonds veel te koud.

  reageer
 • Flevo

   

  Kent u restaurant 'de Kas'. Daar wordt geteeld in een deel van de Kas en er is een schitterend restaurant in gevestigd. Je kunt een ruimte bijv verdelen ...

 • Poe

   

  Lezen is blijkbaar moeilijk..het is een oude druivenkas waar ze groente willen telen. Je hoeft natuurlijk niet de hele kas te gebruiken voor teelt.

 • Harm Bakker

   

  Volgens mij realiseren ze zich niet dat voor dit gebouw de eisen voor een openbaar (horeca gebouw) zullen gaan gelden. Vergelijk de rel met de kas Op het eilandje in Almere. De constructieve eisen zullen veel hoger zijn dan voor een kas. Want wie wil er nu graag in een horecagebouw een glasplaat op zijn hoofd krijgen?

  reageer
 • Flevo

   

  Ik ken de mensen niet die dit willen realiseren, maar waarom denkt u dat zij geen verstand van zaken hebben? Als u dit kunt bedenken kunnen zij dat vast ook. Kent u Restaurant de Kas in Amsterdam? Daar ben ik geen seconde bang een glasplaat op mijn hoofd te krijgen. Zo jammer dat er altijd zoverl negatieve reacties op positieve initiatieven komen.

 • Bas

   

  De kas staat er al bijna twee maanden en nu is er geld genoeg om de kas te kopen? Het hele project draait op subsidies, crowdfunding en ander geldgraaierij! Bah

  reageer
 • Flevo

   

  Misschien eerst kijken wat 'crowdfunding' betekent en dan pas reageren ? Juist mooi dat dit zo gelukt is!

 • Albert

   

  dan snap jij crowdfunding niey...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert