Zware ochtendspits vanwege ongevallen

ALMERE
Grote drukte op de Flevolandse wegen donderdagochtend. Vanwege ongevallen en het onstuimige weer stonden er files op de A6, A27, de Hogering (N702) en de Waterlandseweg (N305). 

A6
Even voor achten gebeurden er twee ongevallen op de A6. Even na de Hollandse brug botsten een aantal auto's op elkaar. Daardoor was er een tijdlang maar één rijstrook beschikbaar. Daardoor ontstond er een lange file vanaf Almere Buiten Oost richting Muiderberg. 

Ook op de Almeerse wegen die aansluiten op de snelweg kwam het verkeer stil te staan. Er was geen doorkomen aan op de Hogering (N702), de Waterlandseweg (N305) en de Poortdreef. 

A27 
Ook op de A27 was het druk en stond er file. Automobilisten stonden stil voor de Stichtse Brug. Daardoor stond het ook vast op de Waterlandseweg (N305) en de aansluiting met de A27.  

Drukste ochtendspits 
Volgens de ANWB was het de drukste ochtendspits van het jaar. Kort na 08.00 stond er 754 kilometer file. Normaal is dat rond de 300 kilometer op een donderdagochtend. Oorzaak is het onstuimige weer. Door de regen houden automobilisten meer afstand, maar gebeuren er ook meer ongelukken. 
reacties (4)

 • Stefan

   

  Top man die nieuwe wisselbaan. Wat ben ik veel mensen voorbij gereden!

  reageer
 • Mchael

   

  Heerlijk gevoel is dat !!

 • Jan R.Bakker

   

  Dacht dat de wisselstroken inmiddels waren opengesteld? Die moeten dit soort files a.g.v. een ongeval toch flink kunnen verminderen?

  reageer
 • Piet

   

  Toen ik er langs reed was de file pas zichtbaar nadat ik naar links uitgevoegd was. Heerlijk om te zien dat je met 120 langs al die afgesloten rijstroken kunt rijden.

 • Petra

   

  Vanaf de hogering kom je er helemaal niet. Staan al een half uur op dezelfde plek.

  reageer
 • Karin

   

  Wij waren de voorste auto en stonden achteraan een file op de linkerrijstrook ri. Amsterdam. We wilden graag naar de vluchtstrook. Mag ik opmerken dat zonder enige uitzondering de automobilisten op de overige stroken bleven doorracen? Het was levensgevaarlijk.

  reageer
 • Karel

   

  Waarom wilde u naar de vluchtstrook? Dat mag helemaal niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert