Studentenwoningen: "Almere het duurst, Dronten goedkoopst"

ALMERE
Studentenkamers zijn momenteel het duurst in Almere en het goedkoopst in Dronten. Dat beweert onderzoeksbureau Kences in de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting. Als het gaat om maandlasten per vierkante meter van de studentenkamer is Amsterdam het duurst.

Uitwonende studenten betalen in Almere gemiddeld 585 euro per maand voor een kamer. Dan gaat het om huur, gas, water, licht en gemeentelijke heffingen bij elkaar opgeteld. En de huurtoeslag is er weer afgetrokken. Vermoedelijk is Almere zo duur, omdat veel studenten hun voorzieningen zoals keuken en bad niet hoeven te delen. In Dronten zou op kamers wonen op kamers het goedkoopst zijn. Studenten betalen daar 300 euro per maand.

Het onderzoeksbureau heeft de studentenhuisvesting van alle Nederlandse gemeenten met een hbo-instelling of universiteit onderzocht. 

Almere telt volgens het bureau 1710 uitwonende studenten, Dronten 830. Deze aantallen zijn de afgelopen 10 jaar redelijk stabiel volgens het onderzoek. Van de uitwonende studenten hebben twintig Almeerders meegewerkt aan het onderzoek en dertig uit Dronten.
[https://localfocus2.appspot.com/59d73f17a56b9]

reacties (8)

 • Anoniem

   

  Leuk al die reacties dat je in Almere eigen ruimtes hebt. Een van dit soort huizen is 18m2, geen wasmachine, een boiler, hartstikke koud in de winter, bloedheet in de zomer en het klinkt qua geluid alsof je samenwoont met het helw complex. Voor dit studentenhuisje wordt 440 aan huur gevraagd.

  reageer
 • Dirk

   

  dat het hier in almere zo duur is komt door de huisjesmelkers maar dam legaal melken al de verhuurders doen er aan mee hier .

  reageer
 • Stephan

   

  Van buiten zijn sommige types units foeilelijk maar je hebt in ieder geval een eigen opgang met sanitair, hoe klein ook. Menige studentenkamer in een studentenhuis in andere steden ziet er beroerder uit.

  reageer
 • Faerie

   

  In Dronten heb je echt wel appartementjes die veel goedkoper zijn dan de studentenwoningen en kamers in Almere, en dan heb je ook nog eens meer woning ervoor. Daar zitten ook genoeg woningen tussen met eigen voorzieningen. Ik vermoed dat kamers in woningen ook gewoon goedkoper zijn in Dronten (Als die er al veel zijn). Is niet zo gek, Almere is gewilder, zit dichter bij Amsterdam etc. Ik wil die containers trouwens nou niet echt bepaald geweldig noemen. De badkamer is maar 1,2m2, je staat zowat te douchen in je toiletpot.

  reageer
 • Martin

   

  Wel appels met appels vergelijken graag. Wat krijg je voor deze huurprijs ? Een simpel kamertje of een volwaardige ruimte ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HH

   

  Zoals zo vaak in dit soort onderzoeken worden ook hier kamelen met dolfijnen vergeleken. Weggooien de uitkomst van dit zogenaamde onderzoek is de beste optie.

  reageer
 • Merreha

   

  Het kan in Almere ! Dan wil je als gemeente meetellen om een aantrekkelijke plek te zijn om te studeren en dan kom je zo in het nieuws. Ook hier faalt politieke aansturing.

  reageer
 • Johan

   

  Ja maar dat is niet helemaal zuiver hoor. In Almere heb je als student een hele eigen unit met eigen ingang, douche en wc en kookplek. Dat is in andere steden vaak niet zo en zit je een een kamer in een oud huis met geen privacy

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert