Celstraf tegen zakenman geëist na hypotheekfraude

ALMERE • Do 5 oktober 2017 | 21:40 • Donderdag 5 oktober 2017 | 21:40
Tegen een 66-jarige zakenman uit Almere is donderdag 17 maanden cel geëist omdat hij een bevriende coffeeshophouder heeft geholpen met hypotheekfraude. Ook de 56-jarige coffeeshophouder en diens 34-jarige vriendin hoorden celstraf eisen.

De zaak kwam aan het rollen toen de coffeeshophouder betrokken raakte in een strafzaak. De man had een hypotheek bij een bank gekregen. Het bleek dat hij daarvoor via het schoonmaakbedrijf van de Almeerder een loonstrook en een vervalste arbeidsovereenkomst had gebruikt.

Adres onbekend
De coffeeshophouder stond voor anderhalve ton op de loonlijst bij de Almeerder, maar er was nooit een cent salaris betaald. De vriendin kreeg wel drie jaar lang maandelijks 1900 euro loon, maar toen de politie haar het adres van het bedrijf vroeg, kon ze dat niet noemen. Volgens de officier is de bank opgelicht met valse documenten. Coffeeshophouders krijgen normaal gesproken geen hypotheek.

Verklaring van verdachte
De Almeerse zakenman zweeg lang tegen de politie. In de rechtbank gaf hij als excuus dat hij ruim honderd schoonmakers in dienst had en dat personeelszaken door iemand anders werd gedaan. De officier vond het volkomen ongeloofwaardig dat een 'geslepen zakenman' als de Almeerder zo veel geld zonder controle uit zijn bedrijf zou laten verdwijnen. 

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel