Gevangenisserie: Met zes mensen in één cel

LELYSTAD
Ronald is één van de inwoners van de Penitentiaire Inrichting Lelystad. Bijzonder is dat hij een cel deelt met vijf anderen. Een stukje privacy levert Ronald graag in voor wat hij terugkrijgt. "We hebben allemaal een eigen tv bij ons bed en een eigen telefoon, waarmee we altijd mogen bellen. Ik bel mijn zoontje zo vaak mogelijk", aldus Ronald. 

De gevangenen op de zespersoons cel hebben ook een eigen keuken, een was- en droogmachine  en een grote gezamenlijke televisie. "Ik heb het hier relatief goed, dat besef ik mij. Door goed gedrag te laten zien, kan best veel. Het blijft wel zo dat je opgesloten zit en dat is moeilijk."

De hele week is Omroep Flevoland te gast in de gevangenis in Lelystad.

reacties (4)

 • Marijke

   

  Wat niet verteld word is dat dit alleen geld voor de periode dat je nog niet veroordeeld bent. En ook dat je voor ALLES moet betalen. Je kan niet zomaar de hele dag bellen !! Of de wasmachine laten draaien. Zelfs voor strijken moet betaald worden. Dus laat nou niemand zeggen dat het een hotel is. De PI slaat er een mooi slaatje uit, zo betaal je voor bv een tube tandpasta bijna 4 euro terwijl die in de winkel 1,79 is. Zo kan ik nog wel ff door gaan. Zolang je nog niet veroordeeld bent mag je niet werken in de PI, geen werk..is geen geld.... Hoezo hotel???

  reageer
 • Tuuk

   

  Wat probeer je hier nu te vertellen? Dat wij niet moeten zeuren! Laten we wel eerlijk blijven als je in de gevangenis zit, dan heb je iets gedaan wat niet mag. Daar krijg je straf voor en deze straf is in de gevangenis. En zoals ik het hier bekijk is het inderdaad een hotel! Net als die Twan met het eten is hier niet te eten! Wat verwacht mijnheer Twan nou dat hij elke dag zalm of biefstuk krijgt! Echt niet te geloven hij zit in de gevangenis en krijgt van mijn belastingcenten te vreten, terwijl er buiten duizenden gezinnen zijn die niet fatsoenlijk te vreten hebben! Straf is straf dan had je je maar aan de wet moeten houden SIMPEL!!!

 • freek

   

  Een telefoon voor roomservice moet niet gekker worden. De een werkt zich kapot om alle eindjes aan elkaar te knoppen de ander kiest voor de criminaliteit. Pakkans is gering want blauw op straat is minimaal, word je dan toch gepakt staat je zo weer buiten. Ondertussen elke dag gratis kost en inwoning. Gaat er iets niet volgens de regels weet men het ineens wel.... Oh ik mis mijn zoontje en het leed wat je een ander met nasleep jaren aandoet. Maximaal versoberen de detentie kost ons meer dan genoeg. 6 in 1 ruimte oke (geen lucxexe!) maak elkaar daar het leven zuur geeft de slachtoffers van je daad mogelijk deels genoegdoening. De rollen worden echt omgedraaid wie is er nu slachtoffer. Bij goed gedrag ook al 1/3 van je strafvermindering waar gaan we naar toe met onze rechtstaat. Maar ja dat is mijn mening

  reageer
 • Ron

   

  Hebben ze een eigen telefoon??

  reageer
 • Jeroen

   

  Klinkt als mooie hotelkamer

  reageer
 • lezer.

   

  Nog nooit in een hotel geweest blijkbaar. Verschil is dat je een hotel in en uit kunt lopen wanneer je wilt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert