JOVD legt tijdelijk regenboogpad aan

ALMERE • Di 10 oktober 2017 | 15:28 • Dinsdag 10 oktober 2017 | 15:28
Leden van de Almeerse Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) hebben dinsdagavond een tijdelijk regenboogpad aan de Hospitaaldreef in Almere Stad aangelegd. De jonge liberalen deden dat in het kader van Coming-Outdag, die woensdag internationaal wordt gevierd. 

De dag is speciaal gericht op homo-acceptatie. Daarom veranderden de JOVD'ers een bestaand zebrapad met krijt-spuitbussen in een "gaybrapad". Voorzitter Rik Nijhuis legt uit wat de gedachte achter de actie is: "We doen dit voornamelijk om aandacht te vestigen op de positie van homo's in de stad. Zolang er in Nederland nog steeds geweld tegen homoseksuelen is, blijft dit nodig", aldus Nijhuis.

De voorzitter van de jongerenafdeling van de VVD had liever een permanent regenboogpad in stad gehad, maar is daar door de gemeente Almere van afgezien vanwege de hoge kosten. Nijhuis zegt daar begrip voor te hebben "Het is logisch dat de gemeente hier geen tienduizenden euro's aan wil uitgeven, maar het is ook in 2017 wel belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan homo-acceptatie." Het krijt waarmee het zebrapad nu is ingekleurd verdwijnt volgens de JOVD binnen een paar dagen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel