JOVD legt tijdelijk regenboogpad aan

ALMERE • Di 10 oktober 2017 | 15:28 • Dinsdag 10 oktober 2017 | 15:28
Leden van de Almeerse Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) hebben dinsdagavond een tijdelijk regenboogpad aan de Hospitaaldreef in Almere Stad aangelegd. De jonge liberalen deden dat in het kader van Coming-Outdag, die woensdag internationaal wordt gevierd. 

De dag is speciaal gericht op homo-acceptatie. Daarom veranderden de JOVD'ers een bestaand zebrapad met krijt-spuitbussen in een "gaybrapad". Voorzitter Rik Nijhuis legt uit wat de gedachte achter de actie is: "We doen dit voornamelijk om aandacht te vestigen op de positie van homo's in de stad. Zolang er in Nederland nog steeds geweld tegen homoseksuelen is, blijft dit nodig", aldus Nijhuis.

De voorzitter van de jongerenafdeling van de VVD had liever een permanent regenboogpad in stad gehad, maar is daar door de gemeente Almere van afgezien vanwege de hoge kosten. Nijhuis zegt daar begrip voor te hebben "Het is logisch dat de gemeente hier geen tienduizenden euro's aan wil uitgeven, maar het is ook in 2017 wel belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan homo-acceptatie." Het krijt waarmee het zebrapad nu is ingekleurd verdwijnt volgens de JOVD binnen een paar dagen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (7)

 • stephan

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  Waar ik onpasselijk van wordt zijn de schaars geklede dames bij het zomercarnaval in Rotterdam. Niet meer dan 2 vingerhoedjes en een kurk hebben ze niet aan.

  reageer
 • stephan

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  Men stoort zich aan de GayParade ( te vunzig inde ogen van sommigen) maar diezelfde mensen kijken maar al te crash nasr de zeer schasrs gekledevdsmes tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam. Iets met meten met 2 maten? Maar ja, het zijn dames en dan mag het. Daar walg ik nu van.

  reageer
 • Marcel Karst

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  Mooie aktie van de JOVD! De Regenboogpaden vormen het symbool dat de gemeente, of het dorp waar je woont een plaats is waar je je zelf kan zijn en acceptatie en emancipatie voor (seksuele) diversiteit en identiteit wordt gerespecteerd en geaccepteerd. Na Lelystad en Emmeloord als koplopers, zou het een mooie ontwikkeling zijn als ook Almere, Zeewolde, Dronten, en Urk een zelfde initiatief onderzoeken en uiteindelijk realiseren, Een mooi begin om " de ambitie, "Flevoland Regenboogprovincie" zichtbaar te maken en een platform te geven.

  reageer
 • Boels

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  "Zolang er in Nederland nog steeds geweld tegen homoseksuelen is, blijft dit nodig". Pure halfzachte symboliek en leidt tot niets. Niemand heeft in de verste verte iets te maken met het gedrag van een ander zolang het past binnen het NL-recht. Ben je het er niet mee eens dan heb je de keuze uit 3 mogelijkheden: verander de wet, eerbiedig de wet of verlaat NL. Dat zou de politiek moeten uitdragen.

  reageer
 • Wieke

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  En waar wilt u een streng-christelijke burger die anti-homo is naar toe sturen ? Ik hoop toch niet dat deze persoon de wet mag veranderen naar zijn overtuiging, maar hij zal zijn overtuiging ook, helaas, niet wijzigen. Dus laat u hem maar 1 mogelijkheid over....

 • Jay

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  Karel, u doet of de acceptatie klaar is en er niks meer te strijden valt. Was het maar zo. Met een Gay Pride (want ZO heet het) kun je het eens zijn of niet, overbodig is het niet, al is de vorm betwistbaar. En word u lastiggevallen door homo's dat u het over opdringen heeft? Zou een vrouw dat misschien ook wel eens van u hebben gevonden als u langer keek dan strikt noodzakelijk?

  reageer
 • Jeroen

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  De acceptatie is ook klaar, alleen zullen er altijd wat mensen zijn, die er niets mee hebben. Dat mag ook toch? Zo heb je ook mensen die niet van dikke mensen houden, die niet van mensen met rood haar houden, die niet van mensen houden die uit hun mond stinken, en dat is ieders goed recht.

 • laat alle reacties zien
 • Jay

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  Homo"s ZIJN een 'normaal' onderdeel van de maatschappij. Het zijn mensen zoals U, De Vries, die daar op de een of andere manier niet aan willen en ze liever zou willen herkennen op straat. Gezeur over homo's, wat misselijk om dat zo te noemen. En wat schandalig dat het dankzij mensen zoals u nog steeds nodig is!

  reageer
 • De Vries

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  Beginnen we weer. Ik word er nu een beetje moe van, dat gezeur over homo's. Probeer nou eens niet elke keer de aandacht te trekken en doe alsof jullie een normaal onderdeel van de Maatschappij zijn.

  reageer
 • Karel

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  Eens, het moet bovendien ook eens afgelopen zijn met die 'over the top' gay parade. Door dit soort activiteiten zet je jezelf in basis al als buitenbeentje neer en als slachtoffer van deze maatschappij. De homo's die ik ken, walgen trouwens van dit soort acties. Tip voor homo's die hier wel achter staan: probeer eens met het accepteren van jezelf en het niet aan anderen op te dringen. Ik zal de eerste zijn die dat toejuicht.

 • HH

    Wo 11 oktober 2017 Woensdag 11 oktober 2017

  "Elke keer de aandacht te trekken" en "Doe alsof"? Is het niet juist die woordkeuze die aangeeft dat er toch nog steeds geen sprake is van acceptatie door De Vries?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert