Minder bewoners in kamerpand Vliehors toegestaan

LELYSTAD
In een kamerverhuurpand aan de Vliehors in Lelystad mogen voortaan nog maar maximaal zeven bewoners worden gehuisvest, vier minder dan er nu wonen. Ook mogen de bewoners geen overmatige overlast veroorzaken.

Bezwaarcommissie
Dat heeft het college van b en w besloten. Het college volgt hiermee het advies van de  bezwaarcommissie van de gemeente, die in de zomer bezwaren van de eigenaar van het kamerpand en omwonenden ongegrond heeft verklaard.

Overlast
Het pand aan de Vliehors in de Zuiderzeewijk is al sinds 2004 voor kamerverhuur in gebruik. Er is meermaals over geprocedeerd, omdat de bewoners geregeld voor overlast zorgen door herrie, rommel, parkeeroverlast en het dealen in drugs.

Raad van State 
De gemeente wilde al jaren het aantal bewoners verminderen, maar de Raad van State bepaalde in 2012 dat het pand moest worden beoordeeld op basis van de regels van 2004. Die stonden elf bewoners toe.

Vergunning
Een jaar geleden bleek dat er door een fout bij de gemeente helemaal geen vergunning was voor het kamerpand. De gemeente heeft toen alsnog een nieuwe ontheffing verleend voor zeven bewoners en houdt daar nu dus aan vast. 

Huurders
Het college heeft geprobeerd zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de belangen van alle betrokken partijen. De eigenaar wordt gevraagd de woning zo in te richten, dat kamers die direct grenzen aan de naastgelegen woning leeg blijven of worden betrokken door rustige huurders. De eigenaar krijgt enkele maanden de tijd om het aantal huurders te verminderen.

De advocaat van de eigenaar zegt de uitspraak nog te moeten bestuderen en kan inhoudelijk nog niet reageren.

 

reacties (3)

 • lelystedeling

   

  Alweer een foutje bij de gemeente lijdt tot overlast.

  reageer
 • Jan

   

  Geen overmatige overlast.. lijkt mij dat dit altijd al verboden is. Dus een nogal nietszeggende maatregel. Misschien degene die dit soort zaken toestaat maar eens een paar maanden er naast laten wonen? Ik denk echt dat overlast vaak zwaar onderschat wordt. 7 klanten in een kleine eensgezinswoning? Waarom wordt er niet grote opruiming gehouden? Lees lijstje van overlast nog eens goed door..

  reageer
 • zo en zo belachelijk,het zijn eengezinswoningen..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert