Toneelstuk over powervrouw Neelie Kroes in première

ALMERE • Wo 11 oktober 2017 | 22:02 • Woensdag 11 oktober 2017 | 22:02
"Eén van de machtigste vrouwen ter wereld, een echte powervrouw, verdient het om een toneelstuk te krijgen", aldus de Almeerse theatergroep Suburbia. Komende zaterdag gaat de voorstelling over Kroes in première.

Moeder
Carine Crutzen kruipt in de huid van Kroes. Een klus die haar zwaar valt. Ze moet twee uur lang meerdere scenes achterelkaar spelen. Daarbij laat Crutzen zien dat Kroes behalve een harde politica, ook een moeder en een echtgenote is. De schakelingen die ze op het toneel moet maken "vergen veel van me, juist omdat ik Neelie wil zijn", zegt de actrice.

Verleden
Volgens regisseur Julia Bless weet Kroes dat de theatergroep deze voorstelling over haar speelt. "Maar we weten niet wat ze er van vindt," vertelt Bless. "Ze heeft niet gereageerd op ons. Maar het is ook wel typisch iets voor haar er ook niks mee te doen, want voor haar is het verleden het verleden. Ze leeft vooruit. En dat kunnen we in de theatervoorstelling heel mooi laten zien." 

Na de première in de Kunstlinie in Almere gaat het stuk tot eind december de Nederlandse theaters in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel