Verhalenweekend Oerknal vertelt het verhaal van Flevoland

ALMERE • Zo 2 oktober 2022 | 17:19 • Zondag 2 oktober 2022 | 17:19

Tijdens het verhalenweekend Oerknal stonden twee dagen lang verhalen van Flevolandse bodem centraal. Het evenement op het Almeerderstrand was georganiseerd door cultuurbroedplaats StrandLAB Almere.

Op verschillende manieren konden bezoekers de verhalen beleven en zelf vertellen. Zo was er een bar van de theatergezelschappen Vis à Vis en Suburbia. "We gaan de komende jaren Flevoland in om verhalen te verzamelen en dit is een soort startpunt", legt Linda Bosch van Suburbia uit.

"Wat wij vragen is of je weleens iets hebt meegemaakt dat eigenlijk zo bizar is, dat je je afvraagt of je in een gekke film bent beland. Met die verhalen gaan we uiteindelijk een echte film of theatervoorstelling maken."

Spanningsveld
Choreograaf Joury van der Vecht van StrandLAB maakte een dansvoorstelling. "Het gaat over de provincie en de behoefte je hier te ontwikkelen. Maar misschien wil je juist ook ergens anders naartoe. Dat is het spanningsveld dat ik heb verkend."

Letterlijk van Flevolandse bodem is het onderzoek naar seizoenen van Lotte Ooms, die met lokale producten aan de slag ging om er iets lekkers van te maken. "Hier heb ik een biscuit van eikeltjesmeel, met daarop een jam van meidoorn, rozenbottel en bijvoet. Daarnaast heb ik ook nog gemalen koffiebonen van eikeltjes gemaakt, met een heel lekkere nootsmaak."

Het verhalenweekend Oerknal is voor de eerste keer gehouden. StrandLAB bekijkt of het een jaarlijkse traditie kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel