Uitfestival is terug met optredens, Fantasyparade en Rembrandtvertelling

ALMERE • Vr 23 september 2022 | 12:43 • Vrijdag 23 september 2022 | 12:43

Het Uitfestival in Almere Stad is na twee jaar corona terug van weggeweest. Amateurs en professionals laten zaterdag en zondag zien wat het culturele seizoen in de stad te bieden heeft. De aftrap is vrijdagavond met een openluchtbioscoop en de voorstelling 'LIFE' van SubSub, het jongerengezelschap van Theatergroep Suburbia.

Op pleinen en in straten in Almere Stad zijn dit weekend voorstellingen en muziekoptredens te zien. Ook zijn er workshops en markten. Een stoet van zo'n 80 verklede mensen zoals prinsessen en ridders trekt zaterdag door de straten tijdens de Fantasyparade. Die dag is er ook een theatrale vertelling over het werk van Rembrandt in de voormalige Bruna aan het Forum. Het verhaal sluit aan bij het werk 'Vaandeldrager' dat tot eind deze maand te zien is in de Kunstlinie in Almere.

Ook feest in Almere Buiten en Almere Haven
Het is dit jaar de tweede editie van Uitfestival in Almere Stad. Vanwege corona werden de festivals van 2020 en 2021 geschrapt, de eerste editie werd aangepast gehouden door hevige regenval. Dit jaar wordt het feest ook in Almere Buiten en Almere Haven gehouden. Daar is volgend weekend het Uitfestival met amateurs uit deze stadsdelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel