Tentoonstelling van De Vaandeldrager van Rembrandt geopend

ALMERE • Vr 2 september 2022 | 11:33 • Vrijdag 2 september 2022 | 11:33

De Flevolandse commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft vrijdag samen met rapper Leafs de tentoonstelling van De Vaandeldrager van Rembrandt geopend in Kunstlinie Almere.

Het doek van Nederlands beroemdste schilder maakt een reis langs de twaalf provincies zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen zien. Het is nu drie weken te zien bij Kunstlinie Almere. Alle Flevolanders zijn er zonder te betalen welkom, maar je moet je wel vooraf melden.

Rembrandt maakte De Vaandeldrager in 1636. De Nederlandse staat schafte het dit jaar aan met steun van de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds.

Omroep Flevoland besteedt vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur ruim aandacht aan de expositie van het doek van Rembrandt op radio en tv. Ook zendt de omroep een documentaireserie van vier afleveringen uit over het kunstwerk. De eerste aflevering was te zien op 27 augustus. Op 3, 10, en 17 september volgen de overige delen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel