Documentaireserie 'Wat zie jij?' over De Vaandeldrager

ALMERE • Ma 22 augustus 2022 | 6:47 • Maandag 22 augustus 2022 | 6:47

Omroep Flevoland zendt de komende weken een vierdelige documentaireserie uit over De Vaandeldrager. Het werk van Rembrandt, dat de Nederlandse overheid kocht, maakt een tour door Nederland en vanaf 2 september is het gratis te bewonderen in de Kunstlinie Almere.

Het onderwerp van de documentaireserie is 'Wat zie jij?'. En volgens Bo Naarden van Kunstlinie Almere is dat een logische vraag. "Als jij als bezoeker naar ons toekomt dan neem je je eigen bagage mee en kijk jij ook weer op een bepaalde manier. En zie jij misschien wel iets wat ik helemaal niet zie in het schilderij. Dat maakt die tentoonstelling en de documentaire ook zo leuk."

Rap en dans
In de serie vertellen verschillende Flevolanders wat zij zien in het bekende schilderij, ook mogen kinderen hun oordeel geven en wordt laten zien hoe je De Vaandeldrager ook kunt ervaren als je blind of slechtziend bent.

Ook artiest Leafs komt naar voren in de docu. Hij maakte een rap omdat hij geïnspireerd raakte door het schilderij. Choreograaf Sierra Yard maakte op basis van het schilderij een choreografie voor de rap. Ook zij komt aan het woord in de vierdelige serie.

De documentaireserie heeft vier afleveringen die te zien zijn op 27 augustus, 3 september, 10 september en 17 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel