Vaandeldrager van Rembrandt maand lang gratis te zien

ALMERE • Ma 11 juli 2022 | 12:16 • Maandag 11 juli 2022 | 12:16

Het schilderij Vaandeldrager van Rembrandt zal voor Flevolanders een maand lang gratis te bekijken zijn. Dat meldt Kunstlinie in Almere. Het werk van de Nederlandse schilder hangt vanaf 2 september in het gebouw aan het Weerwater.

Het schilderij wordt sinds mei steeds een paar weken in een museum in Nederland tentoongesteld. Een vereiste voor deelnemende musea is dat ze het werk minstens één dag gratis toegankelijk maken. Kunstlinie is de eerste culturele instelling die het schilderij de volledige tentoonstellingsperiode gratis toegankelijk maakt voor de hele provincie. Daarnaast kunnen ook kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en deelnemers van de VriendenLoterij gratis komen kijken.

"Iedereen moet toegang hebben tot kunst en cultuur. Het is belangrijk dat culturele instellingen zoals Kunstlinie daar waar we kunnen de drempels wegnemen", aldus Bo Naarden van Kunstlinie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel