De Vaandeldrager is gearriveerd in Almere

ALMERE • Do 1 september 2022 | 13:24 • Donderdag 1 september 2022 | 13:24

Het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt is aangekomen in Almere. Het schilderij wordt donderdagmiddag opgehangen in Kunstlinie. Het werk van Nederlands bekendste schilder is vanaf vrijdag een maand lang gratis te zien voor Flevolanders in het gebouw aan het Weerwater.

Het schilderij wordt sinds mei steeds een paar weken in een museum in Nederland tentoongesteld. De deelnemende musea moeten het werk minstens één dag gratis toegankelijk maken. Kunstlinie is de eerste culturele instelling die het schilderij de volledige tentoonstellingsperiode gratis toegankelijk maakt voor alle Flevolandse bezoekers. Daarnaast kunnen ook kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en deelnemers van de VriendenLoterij gratis kijken.

De Vaandeldrager arriveert op de plek van bestemming

"Iedereen moet toegang hebben tot kunst en cultuur. Het is belangrijk dat culturele instellingen daar waar we kunnen de drempels wegnemen", aldus Bo Naarden van Kunstlinie.

Omroep Flevoland besteedt vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur ruim aandacht aan de expositie van het doek van Rembrandt op radio en tv. Ook zendt de omroep een documentaireserie van vier afleveringen uit over het kunstwerk. De eerste aflevering was te zien op 27 augustus. Op 3, 10, en 17 september volgen de overige delen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel