Eigenaren Golfslag hebben toch een afspraak met gemeente

EMMELOORD
De ondernemers die bezig zijn met het verbouwen van het gebouw De Golfslag in Emmeloord blijken toch een afspraak met gemeente te hebben om over de voortgang van het project te praten. Woensdag zeiden de eigenaren nog stellig dat zij niets wisten van de afspraak die de gemeente met hen zei te hebben.

Misverstand
Donderdagmorgen liet Roel Hindriks, die het voormalige verzorgingshuis vorig jaar kocht, aan Omroep Flevoland weten dat er sprake is van een misverstand.

Volgens hem is er namelijk eerder wel sprake geweest van een gesprek dat half oktober zou plaatsvinden. Maar omdat zijn zakenpartner momenteel in Brazilië zit, is die afspraak vervolgens verplaatst naar begin november.
Tijdens het gesprek hopen de eigenaren van de gemeente te horen hoe ze alsnog zo snel mogelijk met het gebouw aan slag kunnen gaan.

Vergunningaanvraag ingetrokken
De eigenaren hadden een vergunning aangevraagd omdat ze goedkope huurappartementen in het gebouw willen realiseren. Maar op aanraden van de gemeente is de aanvraag later weer ingetrokken. Dit omdat bijvoorbeeld de vereiste Woonvisie ontbrak. Met zo'n document moeten de eigenaren aantonen dat er na de verbouwing belangstelling voor de huurappartementen is. Ook andere onderzoeken, bijvoorbeeld over de gevolgen voor de natuur, ontbraken nog. 

reacties (9)

 • Hannes

   

  Buiten alle afspraken; het blijven arrogante beleggers strategieën! Met als gevolg één op hol geslagen woningmarkt met een oververhitting waarmee men nog een generatie zal moeten door tobben!

  reageer
 • Erik

   

  Dit pand is voor een habbekrats verkocht, maar wel met de voorwaarde dat er een visie zou zijn. Een miljoen euro is niks voor zo'n pand dus de hele maatschappij betaald mee.

  reageer
 • Voorzichtige Volvo rijder

   

  Kan het niet zo zijn dat de gemeente bang is voor weer een situatie waarin een vergunning is verleend voor een verbouwing of aanpassing waarbij de eigenaar aangeeft dat deze van plan is iets te doenaan de woningnood of een hotel wil gaan starten, maar waar na oplevering eigenlijk alleen Poolse medemensen gaan wonen

  reageer
 • Pieter

   

  Het lijkt dezelfde kant op te gaan als het centrumplan. Veel blabla papier en inspraakrondes en ondertussen gebeurt er niets. Kom op raadsleden, u zit daar niet om uit uw neus te vreten. U zit daar om controle uit te voeren, niet om van het weldadige pluche van de raadszetel te genieten. Zo het nu staat ben ik niet van plan om ook maar enige moeite te doen om voor de raadsverkiezingen naar een stembureau te gaan. Het is in de gemeente NOP allemaal lood om oud ijzer.

  reageer
 • urkse

   

  Woonvisie?Eigenaar moet aantonen of er wel belangstelling is voor het wonen in de Golfslag.Stel dat er geen belangstelling is dan kost de gemeente dat toch niets.Mercatus heeft wachtlijst of is daar leegstand?De gemeente huurt volk in om telkens wat te bedenken om verbouw te stagneren.Wie wil er wonen in de Golfslag?Meld U aan bij de Gemeente.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Schaapjes

   

  Hij is al ver gevorderd met slopen, ik zeg afronden en je hebt een mooie groene entree!! Gebouw is zwaar verouderd, renovatie kost miljoenen. Niet alleen waren de kamers te klein ook kozijnen, ramen, riolering, water, cv, lift, trappen voldoen niet aan de hedendaagse eisen. Kortom, niet te lang meer over praten(dat kost ook geld) maar een paar staven dynamiet in de pootjes en hatseeeeee. Als ze snel zijn kan Sinterklaas mooi de springstof detoneren met een druk op te knop, das nog leuk ook!!!

  reageer
 • Logisch nadenken?

   

  Wat een tumult om niets! Op de deel staat een schaftkeet en een piscontainer al jaren reclame te maken of dat een bewonderswaardig stadsgezicht is!Rien van de PvdA had beter eerst kunnen afvragen waarom intern op het gemeentehuis het haantjes gedrag zo uitblinkt. Het stroperige en het klamme plakkerige gedrag zou eens onder de loep genomen moeten worden.Het is jammer dat men geen kennis en accuraatheid meer bezit en alles maar uitbesteed.Dat noemt men risico spreiding!

  reageer
 • Adv

   

  Nou maar hopen dat er geen vleermuis naar binnen glipt anders kunnen ze het helemaal vergeten. Met dank aan de gemeente

  reageer
 • CJW

   

  Gevolgen voor de natuur........?! Sinds wanneer maakt de Gemeente NOP zich daar druk over? Over welke natuur hebben we het op en rond de Golfslag? Het is tijd voor betaalbare huurwoningen dus lijkt het mij erg goed als daar wat haast mee gemaakt wordt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert