Zakenman krijgt boete voor hypotheekfraude

ALMERE • Vr 20 oktober 2017 | 17:30 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 17:30
Een zakenman uit Almere is veroordeeld tot een boete van 32.000 euro wegens valsheid in geschrifte en oplichting. De Almeerder heeft geprobeerd een bank op te lichten om een bevriende coffeeshophouder en diens vriendin aan een hypotheek te helpen. De officier van justitie had 17 maanden gevangenisstraf geëist. Ook de coffeeshophouder en de vriendin kregen boetes.

De coffeeshophouder raakte betrokken bij een strafzaak. Door die zaak kwam aan het licht dat hij een hypotheek had kunnen afsluiten bij een bank. Dat was mogelijk omdat de coffeeshophouder en zijn vriendin op de loonlijst van het bedrijf van de Almeerder stonden. Maar ze werkten er nooit. De werkgeversverklaringen bleken vervalst.

De Almeerder hield vol dat hij daarvan niets wist, omdat andere mensen in zijn grote bedrijf de boekhouding deden. Maar de rechtbank was het met de officier van justitie eens dat de verdachte aan alle touwtjes trok en ook een rechtstreeks financieel belang had bij het afsluiten van de hypotheek. Gevangenisstraf vond de rechtbank niet nodig, want de Almeerder was nooit eerder met justitie in aanraking geweest. Bovendien was de redelijke termijn in deze strafzaak ver overschreden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel