Rapport: grote fouten bij aanleg golfbaan

EMMELOORD • Wo 25 oktober 2017 | 7:57 • Woensdag 25 oktober 2017 | 7:57
Er zijn in 2008 grote fouten gemaakt bij de aanleg van de golfbaan bij Emmeloord. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat in opdracht van de gemeente Noordoostpolder is gemaakt. Zo wordt onder meer het water niet goed afgevoerd, waardoor de baan op sommige plekken een grote blubberbende is. "Op sommige plaatsen staat het water tot bijna de top van het gras. Als je daarin loopt zak je helemaal in de modder weg", zegt een bezoeker van de baan.

Politiek
De SP maakt zich boos over het feit dat verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma het bewuste onderzoeksrapport niet meteen naar de gemeenteraadsfracties heeft gestuurd. Dat gebeurde pas nadat er nadrukkelijk om het rapport werd gevraagd. "Dit is de zoveelste keer dat we niet alle relevante stukken krijgen", klaagt SP-fractieleider Tjitske Hoekstra. "Het moet toch niet zo zijn dat we bij elke zaak als een Sherlock Holmes alle relevante stukken moeten opsporen."

'Ernstige fouten'
Over de kwestie rond de golfbaan heeft ze geen goed woord over: "Er is onder toezicht van de gemeente gewerkt, dus die is verantwoordelijk. Ondanks dat er voldoende signalen waren dat het niet goed ging, is men toch gewoon doorgegaan met bouwen. Dit zijn zeer ernstig verwijtbare fouten en de gemeente komt nu opeens met een lijk uit de kast."

De totale kosten voor renovatie bedragen 421.000 euro. Op 6 november besluit de gemeenteraad of die renovatie doorgaat.

Verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma wil niet reageren op de kritiek van de SP. Op 6 november wordt het voorstel en het onderzoeksrapport besproken.

Deel artikel

reacties (14)

 • W.B.

    Wo 25 oktober 2017 Woensdag 25 oktober 2017

  Moeten wij dat allen gaan betalen? je zou zeggen dat de vereniging/club/kak heeft zitten te slapen tijdens de aanleg, en anders moeten de gebuikers het betalen. Er wordt door eerdere respondenten al aangegeven hoe dit komt (vergisting/zwelling) dit is iets waar de oprichters van die club mee akkoord zijn gegaan. (vermoedelijk wil men een goedkope renovatie bewerkstelligen via niet leden)

  reageer
 • noppes

    Di 24 oktober 2017 Dinsdag 24 oktober 2017

  Moet toch niet gekker worden. Het speeltje van de bovenmodaal gemiddelde leden krijgt van de gemeente een nieuwe golfbaan.... Ach doe de visvereniging een nieuw uitgegraven poel, bouw voor Flevoboys een nieuwe tribune etc.etc. Kom op sta voor je burgers en geef het geld uit voor iedere burger

  reageer
 • Logisch nadenken?

    Di 24 oktober 2017 Dinsdag 24 oktober 2017

  Juist ,de boeren weten precies waar ze zo min mogelijk aan uit willen geven.Daarom mag de gemeenschap ervoor opdraaien. Straks weer een lekkende isolatie laag om het gisting proces te keren ,dat de giftige stoffen niet in het grondwater komt. Men had deze bult nooit aan z.g.n. elitaire golfers moeten geven zij weten precies de wegen om dit uit te buiten.

  reageer
 • Sjaak84421

    Di 24 oktober 2017 Dinsdag 24 oktober 2017

  We worden in onze polder toch al jaren door ex boeren bestuurd, dan mag je toch verwachten dat draineren hun vakgebied is. Maar nee hoor, ook dat snappen ze niet. Waar blijven de ex ondernemers ??

  reageer
 • Thomas

    Di 24 oktober 2017 Dinsdag 24 oktober 2017

  Sinds wanneer is het aanleggen van golfbanen überhaupt een overheidstaak geworden? Die vereniging kan het zelf doen, of niet. Verspilling van belastinggeld en vernietiging van het landschap zo.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mart

    Di 24 oktober 2017 Dinsdag 24 oktober 2017

  Is de gemeente verantwoordelijk voor de golfbaan ? Laat de leden dit met elkaar oplossen. Dit geld kan beter gebruikt worden waar het echt nodig is .

  reageer
 • sjoerd

    Di 24 oktober 2017 Dinsdag 24 oktober 2017

  Inderdaad moet je constateren dat het ambtelijk apparaat ernstig tekort schiet. Er zitten te weinig kwalitatief goede mensen, helaas. Men moet selecteren op kwaliteit ipv op kwantiteit.

  reageer
 • Logisch nadenken ?

    Ma 23 oktober 2017 Maandag 23 oktober 2017

  Een vuilnisbelt die nog steeds in een vergisting stadium bevind zal inklinken en verschuiven.Dus al het geld wat erin gestopt wordt vergist ter plekke.In 2008 werd de raad ook al met 3.7 miljoen ontwikkelingskosten geconfronteerd terwijl het eigendomsrecht bij de provincie lag.Hoe raar kun je het bedenken!Merkwaardig is dat de toenmalige CDA wethouder ook al geheimzinnig met dergelijke informatie omsprong.Het is goed dat de SP deze gang van zaken helder in beeld probeert te brengen.Het is beklagenswaardig dat de coalitie partijen van destijds nu ook weer in het college zitten en geen schaamte kennen.Het meest schandelijke is dat het geld veel nuttiger besteedt kan worden.Zet hem op SP!

  reageer
 • Piet

    Ma 23 oktober 2017 Maandag 23 oktober 2017

  4.2 ton ????. Komt daar gouden drainage in ofzo . Het kan aan mij liggen hoor maar volgensmij gaat daar iemand grof veel geld aan verdienen . Of worden alle leden ook betaald omdat ze een tijdje niet kunnen knikkeren voor gevorderden.

  reageer
 • Avd

    Ma 23 oktober 2017 Maandag 23 oktober 2017

  Wat lopen ze weer te zeuren. Gewoon golven en denken; we hebben een extra handicap.

  reageer
 • Karel

    Ma 23 oktober 2017 Maandag 23 oktober 2017

  Het. college is bij wet verplicht een actief informatiebeid richting de raad te voeren. De anti-democratische houding van het college is mede de oorzaak van de vele bestuurlijke fouten.

  reageer
 • Moraalridder

    Ma 23 oktober 2017 Maandag 23 oktober 2017

  Ik voel een gemeentelijke heffing voor het nieuwe jaar aankomen

  reageer
 • Hans K

    Ma 23 oktober 2017 Maandag 23 oktober 2017

  Het is toch een boerengolf terrein? Prachtig grasland, Nederlandse natuur, vriendelijke boer en hier en daar wat oneffenheden in het terrein. Geweldig toch.

  reageer
 • C

    Ma 23 oktober 2017 Maandag 23 oktober 2017

  Hallo nop ers. Oo de golf baan is te nat ,men kan zo toch niet golven het water staat er wel 10 cm hoog .weer een foutje van de oplettende gem ambtenaar , Heeft een dutje gedaan . De zoveelste De polder toren ,de deel , de rontonde s in Emmeloord , de bruggen , er word veel vergadert maar erkomt niet veel van. Terecht de zoveelste blunder van de nop. Help de ambtenaren of schop ze er uit gevaalt 821730

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert