PvdA-raadslid op de bres voor dak- en thuislozen

NOORDOOSTPOLDER
Door een tekort aan woonruimte in Emmeloord worden dak- en thuislozen die op zoek zijn naar een onderkomen financieel uitgebuit. Huren van ruim 500 euro per maand voor een kamer zijn geen uitzondering. Daar is PvdA-raadslid Rien van der Velde na eigen onderzoek achtergekomen. Hij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd of het een rol voor zichzelf ziet als het gaat om betaalbare huurwoningen voor deze (financieel) kwetsbare groep.

Plan van aanpak
Het dagelijks bestuur van de gemeente Noordoostpolder is bekend met de 'knellende opvangcapaciteit als met de stijgende huurprijzen voor kamers'. Dat blijkt ook uit een recent onderzoek waarin staat dat er in Flevoland niet altijd voldoende plekken beschikbaar zijn in de maatschappelijke opvang. Daarom is er een plan van aanpak gemaakt, dat momenteel wordt uitgewerkt.

Groot probleem
In Emmeloord is het gebrek aan huisvesting een groot probleem, omdat er slechts twee kamerverhuurbedrijven zijn en woningbouwvereniging Mercatus een lange wachtlijst heeft. Het gebeurt geregeld dat mensen de noodopvang niet uit kunnen, omdat er eenvoudigweg geen andere woonruimte is.

De gemeente gaat met Mercatus praten om extra woningen beschikbaar te stellen.

reacties (10)

 • Nn

   

  In Luttelgeest is er nog wel ruimte, want veel bewoners uit het AZC hebben al huisvesting gekregen, die hebben voorrang op dak- en thuislozen, toch, hier in ons “rijke land”.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Soms heb ik het idee dat politici denken dat als "we er nu eerst een zooitje van maken, kunnen we bij de volgende verkiezingen mooi gaan zeggen dat het beter moet"

  reageer
 • Arnold

   

  Lijkt me tijd voor concurrentie voor Mercatus. Was nooit mogelijk met allemaal PvdA-ers daar in de raad van commissarissen. Protectionisme moet er maar eens af. Wellicht dat Mercatus beter gaat ontwikkelen dan als ouderwetse woningbouwvereniging. De Golfslag wilden ze niet.....

  reageer
 • Roel

   

  Liggen er misschien gemeenteraads verkiezingen in het verschiet?

  reageer
 • Stevie

   

  De gemeenteraadverkiezingen komen er weer aan zeker ? Nou NOP''ers let op waar mijn stem dus niet naar toe gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Goed gezegd Carry (30-10 7:53) Wanneer je tachtig woningen in de goedkope klasse sloopt, moet je niet raar opkijken. Woningschaarste drijft de prijs omhoog. Maar er is ook nog wat anders: Mercatus was van oorsprong een Vereniging. Door de liberaliseringsgekte werd de vereniging vermarkt en verzelfstandigd en konden ze hun eigen gang gaan. De invloed van de huurder en de invloed van de gemeenteraad werd bijna nihil. Als je dan zo nodig wilt liberaliseren, is voorwaarde 1 dat er concurrentie moet zijn! Nu bedient één koninkrijkje de "clienten" in Noordoostpolder En dat klopt voor geen meter.

  reageer
 • Alphons Baetens

   

  Zet gewoon wat containerwoningen neer. Nog belangrijker: help ze met hun problemen en verslavingen.

  reageer
 • karel

   

  Hypocriete raadsleden, bouwgrond goedkoop weggeven aan een projectontwikkelaar en dan klagen dat er te weinig sociale woonruimte is. Een projectontwikkelaar kocht 'de Golfslag' inclusief 1 hectare grond voor € 1 mln en kreeg daarmee de goedkoopste bouwgrond van heel Emmeloord (€ 100/m2). Alleen de omgevingsvergunning is niet in orde maar omdat er een wethouder in de relationele sfeer bij betrokken is komt dat ook wel goed.

  reageer
 • Carry

   

  Volgens Mercatus is er geen wachtlijst. Krijg je als je de flats bij de Lange Nering afbreekt.

  reageer
 • Logisch Nadenken?

   

  Dit is typisch mosterd na de maaltijd! Had dan de Golfslag ontwikkeld mijnheer van der Velde met eventueel Mercatus.Nu dit als een statement gebracht word omdat er moeilijk woonruimte is te verkrijgen is een merkwaardige hypocriete vertoning. Vooral omdat ook de PvdA het slopen van goedkope sociale huisvesting vrij normaal heeft gevonden de afgelopen jaren in Emmeloord. Jammer dat nu het sociale hart gaat spreken ,waar was u toen de flats in het centrum werden afgebroken.Zonder een goed alternatief!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert