VVD Almere: 'Situatie station is een wantoestand'

ALMERE
"De situatie op en rond station Almere Centrum is een wantoestand", dat zei Ulysse Ellian van de VVD in Almere in 'Dit is Flevoland'. Ellian noemt het onbegrijpelijk dat de veiligheid in het gebied zo is verslechterd ondanks dat de partij het gemeentebestuur herhaaldelijk om ingrijpen heeft gevraagd.

Omroep Flevoland berichtte zondag over ernstige overlast op station Almere Centrum door drugshandel, drugsgebruik, openbare dronkenschap, vechtpartijen en intimiderend gedrag naar voorbijgangers en ondernemers. De situatie rondom de taxistandplaats, de fietsenstalling en het busstation wordt door passanten en reizigers als onveilig ervaren. Veel mensen mijden het gebied inmiddels.

Volgens Ellian wordt de overlast veroorzaakt door dezelfde groep mensen die een aantal jaren geleden voor overlast zorgde bij het nabijgelegen Festivalplein; "Deze groep is uiteengevallen door ruzie. Eén deel van die groep houdt zich nu op bij het station", aldus Ellian. De politie heeft volgens hem een concrete taak om daar op te treden; "dit kun je niet verwachten van de NS-medewerkers". 

Verschillende partijen hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De VVD wil op korte termijn van burgemeester Franc Weerwind weten wat hij gaat doen om het tij te keren. "De burgemeester moet een duidelijk pakket aan maatregelen neerleggen zodat de politie daar kan handhaven", aldus Ellian. 
 
 

reacties (16)

 • Karel

   

  Is er nu al iets gebeurd daar? Ingegrepen door de politie? Laat me raden ...

  reageer
 • Henk

   

  Opvegen die gasten. Niks politiek. Waar hebben er de Politie toch voor.

  reageer
 • Ron

   

  Is altijd zo geweest en zal zeker met het huidig politiek klimaat alleen maar verergeren.

  reageer
 • F. de Vries

   

  Tsja de politiek zegt zoveel, maar doet zo weinig. Waarom is gisteren de omgeving van het station niet schoongeveegd? FF een actie met een drugshond en iedereen met drugs vastzetten. Herhaal dat regelmatig........ De burgemeester is de baas van de politie in almere dus de opdracht had al lang uitgevaardigd kunnen worden....

  reageer
 • Evert

   

  Allemaal verslechterd sinds Weerwind er is. Dit gaat ook gebeuren in Almere buiten bij de komst van de coffeeshop. Totaal geen handhaving, ALMERE wordt een getto

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • M. Janssen

   

  Wel vreemd dat gisteren niemand in de politiek van Almere iets wist en dat men vandaag zelfs weet wie het heeft gedaan en hoe dat moet worden opgelost. Erg knap, misschien kunnen ze de recherche helpen. Natuurlijk moet een station zo veilig mogelijk zijn, maar elke grote stad in binnen en buitenland heeft problemen met de grote groepen mensen op stations. Daar zitten ook altijd wel wat kwaadwillende of geestelijk zieke mensen tussen. We moeten nu niet net doen alsof dit in almere groter is dan in andere steden, neemt niet weg dat we dit moeten accepteren en dat de politie weg moet kijken.

  reageer
 • Karel

   

  Op de een of andere manier voel ik me in andere grote steden 's avonds gewoon veilig. Waarom heb ik dat in Almere niet? Al die gasten die zich onder hun capuchons verbergen, achter je aan blijven lopen, in parkeergarages hangen, zich niet al te jofel en verward gedragen. Het komt gewoon op je af. Iemand anders zei iets dergelijks ook al in een ander item. Politiek, neem adequate maatregelen, voor GEHEEL Almere!!! En niet alleen wanneer de verkiezingstijd nadert!!!!

 • Merreha

   

  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Boter op hun hoofd. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De partij die Nederland kapot bezuinigt heeft het hoogste woord vlak voor de verkiezingen. Hier probeert de VVD de PVV voor te zijn in het winnen van zieltjes. Bedenk naast het oplossen van de overlast gelijk een oplossing hoe we van die naïeve VVD af kunnen komen. Wat een makkelijke manier van kritiek. Ik zou zeggen, steek je hand in eigen boezem VVD. Jullie zijn medeverantwoordelijk.

  reageer
 • kees

   

  typisch vvd. landelijk de poltie kapot bezuinigen en vervolgens lokaal klagen op de burgemeester, die maar beperkte oplossingen heeft.

  reageer
 • Brammetje

   

  Ook verder kijken in Almere, er is nog veel meer aan de hand. Is het gek dat men geen drugsboot in Almere Buiten wil? En los je de problemen bij het station op, dan gaan ze weer ergens anders heen. Niks nieuws onder de zon. Structurele en goede handhaving is gewoon een lachertje in Almere. En de VVD moet helemaal zijn mond houden en zich schamen. Verkiezingstijd zeker?

  reageer
 • Hannes

   

  Vanuitgaande heeft deze wantoestand; Jammergenoeg een wereldwijde culturele maatschappelijke en een economische functie; met alle werkgelegenheid van dien! En dat is niet weg te camoufleren!

  reageer
 • mickeye

   

  Dit is n lastig en kostbaar probleem. Eenvoudiger is om kleine snelheidsovertreders aan te pakken. Kwestie kosten, baten

  reageer
 • Machinist

   

  Wat schaam ik mij, als ik Almere binnen rij. Wat een vies, donker, troosteloos station. Dit vraagt al om problemen. Het is koud, het tocht, smerig en vies, een schande gewoon.

  reageer
 • Ed

   

  Het is inderdaad geen architectonisch hoogstandje....

 • Rutger

   

  Misschien kan Weerwind een dagje meelopen met dat tuig. Mooi onderwerp voor een vlog.

  reageer
 • alex k

   

  nogmaals:VVD moet het bij zichzelf zoeken. Uw partij heeft de Nationale Politie veroorzaakt

  reageer
 • Jopie

   

  Laat ze lekker bij het station blijven in plaats van ze de aangrenzende woonwijken in te sturen. Want dat is het enige wat ze anders bereiken.

  reageer
 • Almere82

   

  Het is toch geen gezicht voor mensen van buiten Almere die even een dagje Primark en stadshart hebben gepland dit als eerste tegen te komen en langs te moeten bij het parkeren bij de blowboot. De hele situatie bij het station is veel te lang gedoogd door oa dezelfde VVD, en het zal lastig zijn de personen daar zo maar weg te krijgen en er voor te zorgen dat ze zich niet verspreiden door de stad.

  reageer
 • Van Haven

   

  Persoonlijk heb ik overdag nooit last van overlast. Volgens mij gebeurt dat vnl in de avonduren. 'Dagje Primark'? Ik kan me daar niets bij voorstellen, kwam nooit verder dan 5 minuten daar binnen 😉 Ik ben het met u eens dat het lastig zal zijn de groep daar weg te krijgen. Ooit was er veel overlast bij Station Buiten, ik weet niet meer hoe dat destijds aangepakt is...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert