Succesvolle ontmoeting 'vlogaap' Marria met soortgenoot

ALMERE
'Vlogaap' Marria van Stichting AAP heeft aan het eind van de ochtend voor het eerst in haar leven een soortgenoot ontmoet. De ontmoeting is goed verlopen en ging sneller dan verwacht. 

Marria heeft 13 jaar bij een Portugees gezin gewoond, waar ze volledig als mens leefde. Zo keek ze tv, at ze met mes en vork en ging ze onder de douche. Ongeveer een half jaar geleden is ze bij Stichting AAP in Almere terecht gekomen. Die zijn sindsdien bezig geweest om haar weer een 'echte' aap te laten worden. 

Marria heeft dinsdag als eerste kennis gemaakt met Sony. Sony is volgens directeur David van Gennep één van de meest sociale apen van de stichting in Almere. De ontmoeting werd in eerste instantie voorzichtig aangepakt door het luik maar 3 tot 5 centimeter open te maken. Het was nog even de vraag hoe Marria zou reageren op Sony, maar dat ging dus een stuk beter dan verwacht.


reacties (3)

 • Ellen

   

  Weer complimenten voor het team van Stichting AAP !!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik heb geen apenverstand, maar bij mensen onderdak krijgen,TV kijken en eten met mes en vork betekent voor een aap gewoon de dingen na-apen. Heel slim, want zo krijg je de minste problemen en staat de tafel voor je gedekt! Ik geloof niet dat zij daardoor meer mens dan aap is geworden. Omgedraaid krijg je uit de mens het beest ook niet zomaar weg. Hoop dat die twee goede vrienden kunnen worden! Vooral voor de verzorgers lijkt me het super leuk om met je neus boven hun belevingen te kunnen staan.

  reageer
 • Anne

   

  Fantastisch te zien dat het zo goed ging voor Maria,en veel succes met het verdere verloop

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert