Recordaantal banen in de provincie

FLEVOLAND
Het aantal banen in de provincie heeft dit jaar een record bereikt van 176.000. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van het werkgelegenheidsonderzoek Flevoland 2017. Ook het aantal bedrijven in de provincie is toegenomen.

Stijgers
Na wat mindere jaren is in de gezondheidszorg ook weer een banengroei. Daar is het aantal banen met 800 toegenomen. Andere sectoren die het goed deden zijn onder meer horeca en onderwijs. Bij de ICT-sector nam het aantal banen juist af door het vertrek van enkele grote vestigingen. 

Appelman
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Ik ben erg blij dat het aantal bedrijven en banen is toegenomen in Flevoland. De provincie stimuleert met haar Economisch Programma ondernemers met ambities tot verdere groei. Samen met andere partijen zoals financiers en onderwijsinstellingen, willen we deze opgaande lijn de komende jaren voortzetten. De potentie is volop aanwezig in het Flevolandse bedrijfsleven."

reacties (2)

 • Michael

   

  En zolang ze geen moeite doen om het voor de grote bedrijven aantrekkelijk te maken/houden zullen deze steeds meer naar Amsterdam vertrekken...

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Dat is mooi. Maar hoe mooi? Erg mooi? Of maar een beetje mooi? Als het vorige record 175.999 was, dan wordt hier niet gelogen, maar wel een verkeerd beeld neergezet. 21 september j.l. viel hier nog te lezen dat het aantal uitkeringen (alleen maar over WW gesproken) in Flevoland nog maar nauwelijks daalde. Het lijkt hier mooier gebracht dan het werkelijk is.

  reageer
 • Almeertje

   

  Mee eens.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert