Recordaantal banen in de provincie

FLEVOLAND • Di 31 oktober 2017 | 14:27 • Dinsdag 31 oktober 2017 | 14:27
Het aantal banen in de provincie heeft dit jaar een record bereikt van 176.000. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van het werkgelegenheidsonderzoek Flevoland 2017. Ook het aantal bedrijven in de provincie is toegenomen.

Stijgers
Na wat mindere jaren is in de gezondheidszorg ook weer een banengroei. Daar is het aantal banen met 800 toegenomen. Andere sectoren die het goed deden zijn onder meer horeca en onderwijs. Bij de ICT-sector nam het aantal banen juist af door het vertrek van enkele grote vestigingen. 

Appelman
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Ik ben erg blij dat het aantal bedrijven en banen is toegenomen in Flevoland. De provincie stimuleert met haar Economisch Programma ondernemers met ambities tot verdere groei. Samen met andere partijen zoals financiers en onderwijsinstellingen, willen we deze opgaande lijn de komende jaren voortzetten. De potentie is volop aanwezig in het Flevolandse bedrijfsleven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel