Basisschool Vuurvogel zeer zwak

ALMERE
De openbare basisschool Vuurvogel in de Almeerse Muziekwijk is door de Onderwijsinspectie als zeer zwak bestempeld. Het toezicht op de school wordt strenger tot alles weer op orde is. Zeer zwakke scholen moeten zich volgens de regels binnen een jaar verbeteren. De school is ontstaan uit een fusie afgelopen zomer tussen de Boventoon en de Duizendpoot. 

Deze scholen stonden al langer in de belangstelling van de inspectie omdat ze al zwak en zeer zwak waren. Het laatste onderzoek vond plaats in mei. Tijdens dat onderzoek bleek dat leerlingen van de Duizendpoot aan het einde van groep 8 niet hoog genoeg scoorden. Volgens de Onderwijsinspectie blijft de school al drie jaar achter bij het gemiddelde en had daarom het predicaat zeer zwak gekregen.

De inspectie constateerde grote verschillen tussen de leerlingen. Er zijn veel kinderen met een taalachterstand, maar ook kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Het lukt de leraren niet om hier op in te spelen en de lessen af te stemmen op de behoeftes van de leerlingen, zo is te lezen in het rapport van de inspectie. Wel was het aanbod van de lesstof en respectvolle omgang met elkaar verbeterd. Met de fusie van de scholen start de Onderwijsinspectie nu een nieuw verbetertraject.

Door de fusie van twee zwakke scholen, telt Almere nu nog 5 scholen die volgens de onderwijsinspectie zwak zijn:
- Vuurvogel (zeer zwak)
- Digitalis (zwak)
- De Argonaut (zwak)
- Montessorischool Cascade (zwak)
- Het Meesterwerk (zwak)

reacties (10)

 • ''de jeugd"

   

  Accentloos Nederlands kunnen spreken heeft toch niks te maken met de school/onderwijs? Het fatsoenlijk spreken/communiceren kan ik ergens begrijpen, maar dit moet de jeugd uiteindelijk ook zelf doen. Fatsoenlijk praten leer je vanuit school maar ook zeer zeker vanuit huis Beetje ondoordachte reactie....

  reageer
 • T. Arrel

   

  Leer de jeugd eens fatsoenlijk en accentloos Nederlands. Het is om te janken.

  reageer
 • Pieter

   

  Mevrouw Wieke, Er zijn 97 bassischolen in Almere, 43 hiervan vallen onder het ASG. Dat is zo'n 45% Van de 5 zwakke en zeer zwakke scholen vallen er 4 onder de ASG Dat is zo'n 80% Dat lijkt mij zeer onevenredig. Is het u nu duidelijk?

  reageer
 • Jannetje

   

  Het heeft geen zin om een schuldige met een vinger aan te wijzen. Er moet wat gebeuren en het zou fijn zijn dat als er een informatie avond is op een zeer zwakke school er ook iemand aanwezig is van de ASG die bepaalde wijzigingen kunnen uitleggen. En wat er aan gedaan gaat worden om te zorgen dat de school weer de goede kant op gaat. Maar ik vraag me toch iets af. Hoe het kan dat er eerst wordt gezegd die combi klassen werken top. (Ongeveer 2 weken geleden) Ze zijn er zo tevreden over. En twee weken later krijgen de ouders te horen de combi klas wordt opgeheven! Dus nu een klas 4 met 34 kindjes en een groep 3 met 29 kindjes! Geweldig lekker groot en nog minder aandacht voor leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben. Dat is toch niet eerlijk tegenover de leerlingen en de ouders? Ergens heb ik het gevoel dat ze de 1000poot/Boventoon willen opdoeken. De leerkrachten doen echt hun best, maar ze kunnen het niet alleen. De ASG zou meer hun best moeten doen om er voor te zorgen dat ze er mee bezig zijn. En anders zou de inspectie in moeten grijpen en het heft in handen nemen om deze scholen te helpen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  'Wel was het aanbod van de lesstof en respectvolle omgang met elkaar verbetert.' ...kijk! Een oud-leerling heeft dit bericht geschreven!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rene

   

  Ik heb hier gewoon geen goede woorden voor over. Wel lekker staken, het meest vakantie van alle werkenden in Nederland, en toch het onderwijs zwaar verprutsen.

  reageer
 • Wieke

   

  Schuldigen? Misschien de bezuinigingen waardoor onderwijsassistenten etc zijn wegbezuinigd? Op een school met veel leerlingen die extra zorg nodig hebben een must! ( Of meer leerkrachten uiteraard). Ik benijd de medewerkers daar niet, dit betekent nog hogere werkdruk ...

  reageer
 • Boels

   

  Oorzaken opsporen en schuldigen er uit gooien; het gaat wel om de toekomst van kinderen. Daar passen geen halfzachte maatregelen.

  reageer
 • Wieke

   

  Bijna alle scholen in Almere vallen onder ASG. Ik snap uw reactie niet.

  reageer
 • Pieter

   

  Op de Montessori Cascade na allemaal scholen van Almeerse Scholen Gemeenschap. Heeft wellicht ook te maken met de torenhoge schuld van 3 miljoen die ze hebben? http://www.almere-nieuws.nl/17562/tekort-bijna-3-miljoen-euro-almeerse-scholen-groep/

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert