Duizenden reacties op ontwerp aansluitroutes luchthaven

LELYSTAD • Do 2 november 2017 | 22:27 • Donderdag 2 november 2017 | 22:27
Ruim drieduizend instanties en personen hebben een openbare reactie achtergelaten op een speciale website van de overheid over het 'ontwerp aansluitroutes Lelystad Airport'. 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt de opening van de luchthaven in april 2019 voor. Om dat voor elkaar te krijgen is een plan gemaakt voor de vliegroutes die aansluiten op het hogere luchtruim. Met het ontwerp kunnen 10.000 vliegbewegingen veilig op Lelystad Airport worden afgehandeld.

Tussen de reacties op de internetconsultatie-pagina van de overheid zijn veel standaard formulieren terug te vinden die door de actiegroepen Red de Veluwe en HoogOverijssel zijn opgesteld. Mensen konden onder een standaardtekst hun naam plaatsen en indienen. Zij zijn tegen de voorgestelde routes die relatief laag over bewoond gebied of natuurgebieden gaan. De indieners vragen het ministerie te wachten met de verdere uitbreiding van Lelystad Airport tot het Nederlandse luchtruim in 2023 opnieuw is ingedeeld. 

De consultatie over de routes sloot officieel middernacht met 3.250 openbare reacties. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat op basis van alle reacties onderzoeken of er verbeteringen zijn aan te brengen in het ontwerp.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel