Duizenden reacties op ontwerp aansluitroutes luchthaven

LELYSTAD
Ruim drieduizend instanties en personen hebben een openbare reactie achtergelaten op een speciale website van de overheid over het 'ontwerp aansluitroutes Lelystad Airport'. 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt de opening van de luchthaven in april 2019 voor. Om dat voor elkaar te krijgen is een plan gemaakt voor de vliegroutes die aansluiten op het hogere luchtruim. Met het ontwerp kunnen 10.000 vliegbewegingen veilig op Lelystad Airport worden afgehandeld.

Tussen de reacties op de internetconsultatie-pagina van de overheid zijn veel standaard formulieren terug te vinden die door de actiegroepen Red de Veluwe en HoogOverijssel zijn opgesteld. Mensen konden onder een standaardtekst hun naam plaatsen en indienen. Zij zijn tegen de voorgestelde routes die relatief laag over bewoond gebied of natuurgebieden gaan. De indieners vragen het ministerie te wachten met de verdere uitbreiding van Lelystad Airport tot het Nederlandse luchtruim in 2023 opnieuw is ingedeeld. 

De consultatie over de routes sloot officieel middernacht met 3.250 openbare reacties. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat op basis van alle reacties onderzoeken of er verbeteringen zijn aan te brengen in het ontwerp.


 

reacties (6)

 • Sjoerd van Wou

   

  De uitbreiding van Lelystad is een boze droom die nooit werkelijkheid wordt. Uiteraard niet. Het fanatisme waarmee de stedelingen in Lelykstad proberen hun regio een ‘impuls’ te geven is lachwekkend. Wie wil nu een machtig instituut dat extreem veel herrie maakt, miljarden en miljarden liters fossiele brandstof er doorheen blaft om een paar verveelde consumenten naar andere stranden te brengen nu binnen zijn gemeentegrenzen hebben? Het is een primitief en zielig verlangen. Niemand wil een airport in z’n tuin. Niemand. Alleen zij die precies van de verkeerde dingen een brok in hun keel krijgen willen dat.

  reageer
 • Wim

   

  Alle tegenstanders van de luchthaven gaan zeker alleen op vakantie met de fiets of auto .deze mensen gaan zeker nooit met het vliegtuig op vakantie of zakenreis !!

  reageer
 • De boer

   

  Valt wel op dat het de christelijk dorpjes zijn die klagen over Lelystad Airport. Terwijl Lelystad zelf en Almere een voorstander is. Tja verschil moet er zijn. Ik hoop dat Lelystad Airport een zwartelijst maakt van al deze zeikers. En hun per direct van de luchthaven afschoppen zodra deze open gaat in April 2019.

  reageer
 • Bas

   

  Omdat die elkaar allemaal hebben opgestookt en zonder zelf te na te denken achter elkaar aanlopen. Duidelijk!

 • De Boerin

   

  Ik hoop dat de stijging van de zeespiegel sneller gaat door vervuiling van vliegtuigen, zodat alle voorstanders in flevoland tot hun navel in het water staan.

 • ghtre

   

  3.250 reacties en we 17.000.000 inwoners in Nederland. Gaat dus nergens over.

  reageer
 • Donald

   

  3.250 personen tegen dus de meerderheid is vol. Make lelystad great again.

  reageer
 • Bas

   

  Goed gezien. Maar er waren ook nog evenveel “anoniemen”. Tuurlijk als je dat daarbij optelt bij kun je tot de conclusie komen dat nog geen 1000ste van 0,01 procent van Nederland heeft gereageerd. Bedenkelijk is ook dat hele dorpshuizen en kerkgenootschappen elkaar ophitsten om maar toch 20 keer achter elkaar dezelfde brief te uploaden. Dit zegt dus alles!

 • laat alle reacties zien
 • Maartje

   

  Erg weinig zeggend. Hele dorpen hebben elkaar opgestookt met enge verhalen en gepushed te stemmen. 90% is copy paste met een gemanipuleerd en overdreven verhaal. Natuurljk klikken deze mensen allemaal, voelen zich ineens belangrijk. Veel reacties zijn gewoon lachwekkend. Geertruida uit Toronto vreest voor geluidsoverlast en ga zo maar door. Fijn dat deze onzinnige stap weer achter ons ligt.

  reageer
 • HH

   

  Het is altijd makkelijk om terug te kijken, dan vooruit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert