Vetvlekken van monument Torenbosje toch verdwenen

DRONTEN
Het betonnen monument bij het Torenbosje in Dronten lijkt toch niet onherstelbaar te zijn beschadigd. Het vet dat vandalen op het monument hadden gesmeerd, is bijna niet meer te zien.

Eind augustus ontdekten vrijwilligers van werkgroep het Torenbosje dat hun monument besmeurd was. De gemeente hielp door het betonnen kunstwerk onder hoge druk schoon te spuiten, maar dat was niet genoeg. De vlekken zaten er nog en het monument was voor altijd beschadigd, vreesde de werkgroep.

"Zelfreinigend vermogen"
Afgelopen zaterdag was er een natuur-werkdag in het bos. Vrijwilligers gingen samen met bewoners van het AZC en van de werkgroep aan de slag in het bos. Toen ontdekten ze dat de vlekken bijna niet meer te zien zijn. Coby Dekker van de werkgroep weet niet hoe het kan. "We houden het op het zelfreinigend vermogen van het beton."

De ontdekking is een mooie meevaller voor de werkgroep. Die moest helaas wel constateren dat er graffiti was gespoten in de buurt van het kunstwerk. Dit keer hadden vandalen het gemunt op het elektriciteitshuisje van Liander.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert