Bestuurders maken kennis met nieuwe bussen

ALMERE • Zo 5 november 2017 | 18:55 • Zondag 5 november 2017 | 18:55
Reizigers in het Almeerse openbaar vervoer moeten nog vijf weken wachten voordat ze in de nieuwe stadsbussen kunnen stappen, maar de chauffeurs hebben daar al kennis mee gemaakt.

Op 10 december neemt het vervoersbedrijf Keolis het busvervoer over van Connexxion. De bussen gaan rijden onder de naam AllGo. De 280 chauffeurs gaan over naar de nieuwe maatschappij. Er komen ook andere bussen.

Ochtend- en avondspits
Op en rond stadslandgoed De Kemphaan krijgen de bestuurders deze weken in groepjes van tien les in het rijden met de nieuwe bussen. De 15 meter lange voertuigen worden ingezet op zeven lijnen. In de ochtend- en avondspits komen ze om de vijf minuten voorbij, daarbuiten om de acht minuten. In de avond wordt een kwartierdienst uitgevoerd.

Bestuurdersplek afsluitbaar
De bussen hebben een lage vloer, brede gangpaden en brede deuren. Bij de inrichting van de bussen is erop gelet om reizigers en chauffeurs te beschermen tegen agressieve passagiers. Zo is de bestuurdersplek afsluitbaar en zijn door de hele bus spiegels aangebracht om de inzittenden een veilig gevoel te geven.

Ook is er geen cash geld aan boord. Reizigers kunnen dan ook alleen elektronisch betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel