De Jonge verdrietig door anonieme kritiek

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge wordt er verdrietig van dat criticasters van hem anoniem zijn en blijven. Dat laat de burgemeester weten in een open brief op Facebook.

De Jonge schrijft dat hij in gesprek wil met personen die teleurgesteld in hem zijn of in de gemeente. "Daarom heb ik de, mij bekende, teleurgestelde politici uitgenodigd voor een gesprek. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen deze spannende periode goed doorkomen, mogelijk er sterker van worden". De Jonge schrijft dat hij wil leren van fouten die hij maakt. 

Er is al geruime tijd ruis rond burgemeester Aat de Jonge. Door zijn toedoen zou de bestuurscultuur in Dronten totaal verziekt worden. Een groot aantal bronnen die anoniem willen blijven hebben dat aan Omroep Flevoland verteld. 

De Jonge schrijft in de open brief: "Er werken zoveel enthousiaste en gemotiveerde mensen, korter of langer, in het gemeentehuis. Daar sta ik voor. Daar ben ik trots op. Dronten is zo’n mooie gemeente. Daar willen we toch samen zuinig op zijn?"


reacties (28)

 • pistolen paultje

   

  En wat te denken van de rol van Groen Links raadslid Paul Vermast? Komt nergens aan de bak, hoopt op een baantje als wethouder, want niemand anders biedt hem een baan. Zo loopt hij lekker aan de hand van Aat, klikt links en rechts wat raak en houdt zo zicht op een toekomst zonder uitkering.

  reageer
 • Bas

   

  Dat heeft u heel scherp. Het overdreven ageren tegen Lelystad Airport islouter een afleidingsmanoeuvre. Mast is doodsbang voor de intimidators op het Drontense gemeentehuis.

 • Deetje

   

  Heel goed dat Omroep Flevoland dit allemaal uitzoekt en bekend maakt! Anders gebeurd en nooit wat en verdwijnt alles weer in de doofpot. Er zijn veel mensen bang op het gemeentehuis

  reageer
 • Jacco

   

  Helemaal mee eens Deetje, klasse van Omroep Felevoland, eindelijk eens ouderwets goede onderzoeksjournalistiek aan het werk met oog voor het belang van de samenleving.

 • Adri

   

  Tuurlijk! Weer de onschuldige man spelen. We geven het toch niet voor niks aan?

  reageer
 • Buitenstaander

   

  Gemeenteraad moet zich schamen. Buiten het huis wisten ze goed uit te leggen wat er fout is met Aatje, eenmaal op het pluche verandren ze weer in ja-knikkers. Politiek en bestuur in Dronten is doodziek! Tijd voor revolutie! Dronten is van ons, niet van dat stelletje onnozele machtswellustigen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  De criticasters die niet anoniem waren hebben inmiddels het veld moeten ruimen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan2

   

  Of deze berichtgeving wel of niet juist is kan ik niet beoordelen want ik werk niet bij de gemeente Dronten (veel andere criticasters ook niet, maar weten er blijkbaar alles van) maar ik vind het zeer laakbaar dat Omroep Flevoland (tegen haar gewoonte in) afgaat en berichten verspreid van ANONIEME bronnen. Jammer en beetje schande!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Jammer en een beetje schande dat hier de conclusie wordt getrokken dat Omroep Flevoland berichten verspreid van anonieme bronnen. Ziet u hier ergens een bericht van een anonieme bron? Daarnaast kan het ook gaan om bij de omroep bekende bronnen die zelf anoniem wensen te blijven.

 • Deetje

   

  Ik neem aan dat de namen wel bekend zijn bij Omroep Flevoland. Het is goed dat ze niet openbaar worden gemaakt anders neemt hun werkgever meteen weer wraak, nee is goed zo ga door met uitzoeken

 • linda

   

  Goed initiatief van de Burgemeester zo komt hij ook te weten of mensen hem juist informeren

  reageer
 • koko

   

  voor al doorgaan dan vergeten ze de vlieg route

  reageer
 • Sjaak

   

  Beste Drontenaren, kijk nou eens goed naar de foto van Aat, dan wordt je toch verdrietig van de schijnheiligheid die er vanaf druipt....

  reageer
 • Acteur

   

  Van kastelen weten we alles in Flevoland. Burgemeester AdJ past prima als acteur in een nieuwe serie van Netflix als opvolger van House of Cards, dat zal zeker een wereldhit worden, deze soap over Dronten, dat verzin je gewoon niet! Dus als AdJ verstandig is hang de ketting aan de willigen en stap op, dit valt niet meer recht te praten.

  reageer
 • Bert

   

  Als je als burgemeester AJ dit allemaal leest wat zou er dan door hem heen gaan, m.n. het verhaal van het kasteel. Je zou je zelf toch niet meer geloven en rest er maar een actie wegwezen uit het mooie Dronten Het bestuur en de inwoners van Dronten en omliggende dorpen verdienen beter.

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Kunstje heeft hij ook al een keer in Houten geflikt! Sterker nog, als Burgermeester een kasteel verkocht aan een projectontwikkelaar voor heel weinig held, bij de projectontwikkelaar zelf commercieel directeur geworden en volgens de verhalen daar zelf een appartement in het kasteel gekocht... Proleet! Braafste jongetje van de klas... 🤣🤣🤣🤣

  reageer
 • Willem

   

  Al die mensen die hij heeft beschadigd, vertrokken zijn door zijn gedrag en/of onterecht ontslagen zijn denk ik ook heel verdrietig. Die zullen niet in gesprek willen. Die willen vast wel in gesprek meteen onafhankelijke commissie. Verbind Aat zijn lot ook aan een zeer negatieve uitslag van het medewerkerstevredenheidsonderzoek? Vraag me af of management of medewerkers dit eerlijk invullen. Misschien ben je dan wel via via in beeld en gaat je kop eraf. En zij zullen ook een hypotheek hebben ....

  reageer
 • burger

   

  Ik ben al jarenlang verdrietig als ik iets in het gemeentehuis van Dronten moet regelen. Veel te veel personeel die ook nog eens tegenwerken, niets doen of geld over de balk smijten. Wat dat betreft past het allemaal prima. Ambtenaren eruit graag. Die werken toch niet

  reageer
 • Flevo

   

  Wat een onzin 'ambtenaren werken toch niet'. Niveau borrelpraat. Zonder ambtenaren zou uw gemeente niet draaien (en nee, ik ben geen ambtenaar) .

 • Juvf

   

  Niets doen? Maar tegelijk wel tegenwerken en ook nog gekd over de balk gooien. Wat doe jij eigenlijk als je in het gemeentehuis bent?

 • Sjoerd

   

  Wat hebt u tegen ambtenaren? Die mensen doen toch niks ?!

 • Jim

   

  Wat erg en wat triest. Dit speelt al jaren en van niets weten? Deze man is de naam BURGERmeester niet waardig. Hij kent het spel: verdeel en heers, als geen ander. Dronten is gebaat bij een andere bestuurder. Deze is niet geloofwaardig meer. En trouwens hoe lang zit hij eral? Te lang dus.

  reageer
 • Vincent

   

  Walgelijk hoe de burgemeester de 'enthousiaste' medewerkers gebruikt om goede sier naar de buitenwereld te maken. Bahbah

  reageer
 • michael

   

  krokodillentranen !!

  reageer
 • Ger

   

  Uithuilen en wegwezen.

  reageer
 • Esveen

   

  Wat een komediant. Eerst nergens in herkennen en nu verdrietig zijn. Laat ons nog eens lachen bij zoveel onzin. Ga met wachtgeld en buskaartjes uitdelen zonder bijbedoelingen. Goed van het CDA om zonder moddersmijten op te stappen.

  reageer
 • Frank Patat

   

  Ik Ben Ook Verdrietig

  reageer
 • Jan

   

  Nee, sneu

 • Kees

   

  Hij herkende toch niets uit die brief. Nu pas door externe druk van een onderzoek door de media, begint onze burgervader deemoedig te worden. Geen intrinsieke motivatie maar een kunstje voor de buhne. Dit charmeoffensief is een beetje too little en too late. Nu wil heeft hij ineens fouten gemaakt en wil hij leren. Jammer deze angstige houding die alleen maar moet leiden tot zelfhandhaving van deze burgervader. Erg ook dat onze gemeenteraad die een controlerende taak heeft, hoe dan ook de burgervader blijft steunen. Politieke ontucht heet dat. Niet alleen intern is het draagvlak op, ook extern. Ga maar eens praten met het Dronter bedrijfsleven. Leiders zonder draagvlak kunnen beter de eer aan hun zelf houden.

  reageer
 • bekende drontenaar

   

  hij heeft er niets van opgestoken, dat alle kritiek op hem was gericht.als de personen die nu anoniem reageren een gesprek met Aat hadden willen hebben, was dat al lang geweest.De angst voor Aat of zijn medestanders is zo groot dat deze mensen geen gesprek met hem durven hebben ,want dan zijn ze met naam en toenaam bekend bij de gemeente.er is absoluut een twee deling in Dronten:voor Aad of tegen Aad.Er is maar een oplossing mogelijk:stap vandaag nog op.Dat geeft pas rust in deze mooie gemeente Dronten

  reageer
 • Pietertje

   

  Dit is de tegen over gestelde wereld waar je in leeft. Als het altijd zo gaat dan moet heel Den Haag opstappen maar ook de rest van Dronten. Daar zijn ook mensen die het er niet mee eens zijn dat dit anoniem gebeurd. Er valt weinig over te zeggen want als je denkt dat je stoer bent om het anoniem wel te zeggen en dan de ballen er niet voor hebt om het openbaar te zeggen ben je geen bestuurslid en dus geen knip voor de ogen waar om in Dronten het beleid te voeren. Mietjes zijn het .

 • Rob

   

  Er zijn genoeg ambtenaren die wel met Aat het gesprek zijn aangegaan. Deze ambtenaren zijn inmiddels buiten de deur gewerkt. Meerdere managers, de gemeentesecretaris, een directeur met vervroegd pensioen en een paar weken geleden nog een directeur die zogenaamd zelf opgestapt is. en Aat weet van niks????

 • Willemsen

   

  Nou die burgemeester zou misschien eens contact kunnen opnemen met de rijdende rechter. Deze vroeg zich met de nodige verbazing af waarom niemand van de gemeente aanwezig was bij een geluidsproef. Daarbij gaven de mensen die overlast hadden van een café aan dat zij niet tot nauwelijks werden gehoord/geloofd door de gemeente. Zijn geen anonieme mensen doch mensen met naam en toenaam.

  reageer
 • Pietertje

   

  Ik snap de jonge helemaal . Nu moeten deze mensen ook stoer zijn met hun kritiek . Nu krijgen ze de kans om hun kritmiek beantwoord te zien. Dus mensen grijp deze kans en anders zwijg voor eeuwig.

  reageer
 • Petra

   

  Een voorspelbare stap die De Jonge doet door op Facebook zich als een redelijke man op te stellen die altijd in gesprek wil. Na een aanvaring gaat hij zogenaamd het gesprek met je aan, maar hij weet van tevoren al dat ie je gaat liquideren. Voor de gemiddelde burger zal dit heel redelijk overkomen, de mensen aan wie hij leiding geeft weten wel beter. Hij gaat volledig zijn eigen gang, laat zich niet adviseren en maakt mensen in zijn omgeving zwart als ze niet doen wat hij zegt. De enige oplossing is wanneer er een onafhankelijk onderzoek plaatsvindt door een buitenstaander. De Dronter cultuur is zo verziekt dat bij kritiek de gelederen worden gesloten of iemand die afwijkt eruit wordt gewerkt. de Gemeenteraad voelt onvoldoende de urgentie aan of durven niet tegen De Jonge in te gaan. Inmiddels zijn er al 7 mensen die zich hebben gemeld bij de omroep. Dit lijkt het topje van een ijsberg. Wellicht voelen nog meer Drontenaren zich geroepen om hun negatieve ervaring met De Jonge bij de omroep te melden.

  reageer
 • Pieter

   

  Niet gaan zeuren over anonimiteit. Als ik mij niet vergis, is deze burgemeester actief geweest in een zeer behoudend christelijke jongerengroepering, waarin de homo's mede namens zijn god werden afgewezen. (Daarmee is meteen te verklaren, waarom de ontmoetingsplaats voor mannen langs de Hanzeweg begin van de jaren 2000 werd gesloten waarschijnlijk) En dan was er ook nog, kan ik me vaag herinneren een "bestuurskwestie" in de vorige gemeente waar De Jonge de scepter zwaaide. Ook hier ontstond trammelant. Waar dat over ging, kan ik me niet herinneren, maar het heeft wel de landelijke pers gehaald. Kortom: Homo's en inwoners van Dronten: Gefeliciteerd met dit product.

  reageer
 • SJP

   

  Als de burgemeester verdietig is, moet hij getroost worden....

  reageer
 • Groko

   

  Als je nu nog niet snapt dat mensen niet met je in gesprek durven maar ze ondanks dat wel doodleuk uitnodigd dan heb je wel een hele dikke betonplaat voor je hoofd Aat. Lijkt me toch dat er genoeg de revue zijn gepasseerd wiens kop jou niet aan stond...... Zonder college dekking zaken doen en in je eigen droomwereld leven betekent ook dat er een keer in de spiegel moet worden gekeken Ik ben benieuwd hoe de schijnheilige drie-eenheid dit verhaal een draai gaat geven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert