CDA leidt vanwege crisis geen vergaderingen meer

DRONTEN • Vr 26 januari 2018 | 16:48 • Vrijdag 26 januari 2018 | 16:48
Het CDA in Dronten leidt voorlopig geen commissievergaderingen meer. Raadslid André Schuuring vindt het na de bestuurscrisis en de veranderde verhoudingen lastig vergaderingen te leiden. Schuuring is ook uit het presidium gestapt dat de agenda van de vergaderingen van de gemeenteraad vaststelt.

Het CDA schuift geen andere kandidaat naar voren. Volgens fractievoorzitter Siert Jan Lap zou dat gevoelig kunnen liggen bij andere partijen. Die zien volgens hem het CDA als een machtspartij en zouden kunnen denken dat het CDA een plek in het presidium opeist. Lap weet nog niet of de partij na de verkiezingen wel weer het presidium in gaat en vergaderingen gaat leiden. 

In oktober stapten twee CDA-wethouders uit het college van burgemeester en wethouders. Zij hadden geen vertrouwen meer in de samenwerking binnen het college en er werd gesproken over een gebrek aan bestuurlijke geborgenheid. Dat kwam de partij op harde verwijten te staan. Zes partijen stelden in een verklaring dat het CDA Dronten laat vallen. Na alle kritiek stapte ook fractievoorzitter Klopman op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel