'Ambtenaren geven gemeente dikke voldoende'

DRONTEN • Wo 3 januari 2018 | 21:05 • Woensdag 3 januari 2018 | 21:05
Ambtenaren van de gemeente Dronten geven de gemeentelijke organisatie een dikke voldoende. Dat blijkt uit een intern tevredenheidsonderzoek, zo laat de gemeente weten.

Burgemeester Aat de Jonge maakte de resultaten woensdagavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het medewerkersonderzoek is vervroegd gehouden na berichten dat er een angstcultuur op het gemeentehuis zou heersen.

De ambtenaren geven het cijfer 6,9 voor werkplezier en dat ligt volgens de gemeente iets onder het landelijk gemiddelde. Medewerkers waarderen de sociale veiligheid met een 7,2. Werkdruk scoorde met 5,1 het laagste cijfer. 

Burgemeester Aat de Jonge zegt opgelucht te zijn na het analyseren van het rapport. In november bracht Omroep Flevoland naar buiten dat de bestuurscultuur in Dronten totaal verziekt wordt door burgemeester De Jonge. Een groot aantal bronnen hebben dat onafhankelijk van elkaar verteld.

Er is volgens hen sprake van een onveilige cultuur, waar mensen tegen elkaar worden uitgespeeld en waar verdeeldheid wordt gezaaid. Ook regelt de burgemeester alles op zijn eigen manier en duldt hij geen tegenspraak. 

De burgemeester gaf woensdag aan dat de commotie rond zijn opgevoerde bestuursstijl hem heeft geraakt. Aan het onderzoek van de gemeente deed 81 procent van de ambtenaren mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel