IJsclub zet land onder water na nachtvorst

DRONTEN
Na één nacht lichte vorst begint het al te kriebelen bij de leden van IJsclub Dronten. Daarom zijn ze dinsdag begonnen om het stuk land aan de Eskimolaan onder water te zetten. "Het begon vanmorgen al te kriebelen, toen het eindelijk gevroren had", vertelt ijsmeester Albert Eefting. 

De leden van de ijsclub wachten al vijf jaar op natuurijs, want sinds 2012 heeft het niet genoeg gevroren om op de schaatsbaan te kunnen. "We hopen dat we nu écht een winter krijgen, zodat de jeugd in Dronten kan leren schaatsen op natuurijs."

Ondanks het jarenlange wachten, blijven de leden hun best doen. "Je zou denken dat we de moed zijn verloren, maar nee hoor. Dat is niet zo", vertelt Eefting, die al plannen maakt om op het ijs te gaan. "Ik hoop op 25 december te kunnen schaatsen. Dan sla ik het kerstdiner maar een keer over."

reacties (2)

 • Freek

   

  Wat is het toch dom volk bij de de ijsbaan in Dronten, dat water had er al lang moeten liggen en dan was het nu al flink afgekoeld en dan ligt er sneller ijs!

  reageer
 • Berend

   

  Deze ijsclubestuurder zijn gemiddeld 65+ en denken te veel zo als het vroeger was. Het bestuur heeft nog niet ontdekt dat alles anders is geworden. Het schaatspubliek, het klimaat, de zonne straling, de wind etc. Ook is de baan in Dronten veel te groot als het ijs betrouwbaar is iedere schaatsliefhebber al lang elders in Nederland aan het schaatsen. Het gras gaat ook te lang onder het water, het geeft een verkeerde circulatie onder het ijs. Het is op zich een actief bestuur maar denkt niet modern!!

 • Rayonhoofd

   

  ....winter is coming....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert